Sreda, 11 december 2019
Iskanje

Socerb znova prizorišče prvomajskega praznovanja

Kresovi in prvomajska praznovanja v Istri

Istra |
27. apr. 2019 | 13:30
Dark Theme

Na predvečer mednarodnega praznika dela bodo zagoreli kresovi tudi v istrskih mestih in njihovem zaledju. Tradicionalni kresovanji bosta v Kopru na Markovcu in v Ankaranu. Koprska občina pa obuja nekdaj zelo dobro obiskano prvomajsko praznovanje na Socerbu, poročajo Primorske novice.

Po dobrih dveh desetletjih bo Socerb znova prizorišče praznovanja mednarodnega praznika dela, prireja ga koprska občina z gostilno Švab iz Hrastovelj. Prireditev bo brezplačna, začela se bo ob 10. uri. Namenjena bo vsem generacijam, na kar kaže tudi program z otroško animacijo Maša in Medved ter nastopi gledališke skupine Dekani, folklorne skupine Val, harmonikarjev, zasedbe Gedore in DJ Merengeja.

Na markovcu bo na predvečer tradicionalna prireditev s kresovanjem, nastopila bosta godba na pihala iz Marezig in duo Dober dan. Udeleženci se bodo zbrali pred koprsko Taverno in z baklami prispeli na Markovec.

V Ankaranu bodo, kot običajno, zadnji aprilski večer prižgali kres na plaži v Valdoltri. Kresovanje in predpraznično druženje so napovedali tudi na Slavniku. Koča bo odprta, začeli bodo ob mraku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero od naslednjih smučišč vam je najljubše?

27. nov. 2019 | 17:10
Trbiž
Na Žlebeh
Mokrine
Krvavec
Kranjska Gora
Zoncolan
Piancavallo
Forni di Sopra
Cerkno
Drugo
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo