Sreda, 26 februar 2020
Iskanje

Teslo je odslej mogoče naročiti tudi v Sloveniji

Najbližja servisna centra sta v Padovi in Gradcu

27. avg. 2019 | 10:15
Dark Theme

Avtomobile ameriškega proizvajalca električnih avtomobilov Tesla je po novem mogoče naročiti tudi v Slovenijo. Obenem so naročila omogočili tudi Poljakom, Madžarom in Romunom. Naročiti je mogoče tako model 3 kot tudi S in X. Najbližja servisna centra za tesle sta trenutno sicer v Gradcu in Padovi. Kmalu ga bodo odprli tudi v Budimpešti.

Pri Tesli so bili s pojasnili zelo skopi. Novico so sporočili prek Twitterja, kjer so poleg navedbe držav zapisali le, katere modele bo mogoče naročiti in da informacija res drži.

Kot je razvidno iz Teslinih spletnih strani, bo vstopna cena modela 3 pri 40.380 evrov, vanjo pa še niso vključeni nekateri davki in subvencije. Za rezervacijo je potrebno plačati 2000 evrov predplačila, prva vozila pa bodo predvidoma dobavili v začetku prihodnjega leta.

Tesle je poleg Slovenije, Poljske, Madžarske in Romunije mogoče naročiti še v ZDA, Kanadi, Mehiki, Belgiji, na Danskem, v Nemčiji, Španiji, Franciji, Italiji, Luksemburgu, na Nizozemskem, Norveškem, v Avstriji, na Portugalskem, v Švici, na Švedskem, Finskem, v Veliki Britaniji in na Irskem, v nekaterih azijskih državah, med njimi na Kitajskem, Japonskem in v Južni Koreji, ter v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo