Četrtek, 16 januar 2020
Iskanje

Trump se prek Twitterja norčuje iz Grete

Govor mlade švedske aktivistke ni navdušil ameriškega predsednika

24. sep. 2019 | 10:50
Dark Theme

Videoposnetek, v katerem je mogoče prisluhniti besedam mlade švedske aktiviste Grete Thunberg, ki je pošteno okarala svetovne voditelje, češ da ne storijo dovolj za zaščito podnebja, je obkrožil svet. Ni pa navdušil ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki se je sicer v preteklosti že izkazal z ne preveč »okolju prijaznimi« izjavami in gospodarsko-političnimi odločitvami.

Trump se je po Gretinem govoru odločil, da se bo iz šestnajstletne aktivistke norčeval kar prek svojega zelo priljubljenega orožja, Twitterja. Na svojem profilu je objavil videoposnetek Gretinega govora, dodal pa je — sarkastičen — pripis, ki v prostem prevodu se glasi nekako: »Zgleda (Greta, op.av.) kot zelo srečno mlado dekle, ki gleda na svetlo in čudovito prihodnost. Kako lepo je to videti!«

Sprva je sicer kazalo, da se Trump ne bo udeležil včerajšnjega podnebnega vrha Združenih narodov, naposled pa se je odpravil v New York, zadržal pa se je le 15 minut, med katerimi ni spregovoril, prisluhnil pa je le nemški kanclerki Angeli Mergel in indijskemu premierju Narendri Modiju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo