Torek, 22 oktober 2019
Iskanje

Trump se prek Twitterja norčuje iz Grete

Govor mlade švedske aktivistke ni navdušil ameriškega predsednika

24. sep. 2019 | 10:50
Dark Theme

Videoposnetek, v katerem je mogoče prisluhniti besedam mlade švedske aktiviste Grete Thunberg, ki je pošteno okarala svetovne voditelje, češ da ne storijo dovolj za zaščito podnebja, je obkrožil svet. Ni pa navdušil ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki se je sicer v preteklosti že izkazal z ne preveč »okolju prijaznimi« izjavami in gospodarsko-političnimi odločitvami.

Trump se je po Gretinem govoru odločil, da se bo iz šestnajstletne aktivistke norčeval kar prek svojega zelo priljubljenega orožja, Twitterja. Na svojem profilu je objavil videoposnetek Gretinega govora, dodal pa je — sarkastičen — pripis, ki v prostem prevodu se glasi nekako: »Zgleda (Greta, op.av.) kot zelo srečno mlado dekle, ki gleda na svetlo in čudovito prihodnost. Kako lepo je to videti!«

Sprva je sicer kazalo, da se Trump ne bo udeležil včerajšnjega podnebnega vrha Združenih narodov, naposled pa se je odpravil v New York, zadržal pa se je le 15 minut, med katerimi ni spregovoril, prisluhnil pa je le nemški kanclerki Angeli Mergel in indijskemu premierju Narendri Modiju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo