Ponedeljek, 13 maj 2024
Iskanje

Turistični boni za FJK

Deželni bon lahko izkoristi vsakdo s prijavljenim bivališčem v Furlaniji - Julijski krajini

FJK |
21. jun. 2021 | 12:33
Dark Theme

Rado se zgodi, da v naši bližini odkrijemo kak skriti kotiček, za katerega nismo vedeli, ker je bil naš pogled usmerjen v bolj oddaljene kraje. Spodbudo za odkrivanje krajev v naši deželi, obenem pa tudi pomoč turizmu v manj obleganih destinacijah predstavljajo deželni turistični boni z domiselnim imenom TUReSTA in FVG, v katerem sta združena namig na turizem in prigovarjanje k počitnikovanju v FJK.

Trenutno je deželne turistične bone mogoče unovčiti pri ponudnikih turističnih storitev v nekaterih predelih dežele, točneje v goratih občinah, v goriški, pordenonski, videmski in tržaški občini ter v tistih z Unescovimi kulturnimi znamenitostmi. Popoln seznam sodelujočih občin je na voljo na spletni strani dežele Furlanije - Julijske krajine, kjer je mogoče najti tudi seznam ponudnikov turističnih nastanitev, ki so pristopili k zamisli in ki ga sproti osvežujejo.

Vrednost deželnega turističnega bona je odvisna od destinacije, znaša pa lahko od 40 evrov na osebo do največ 320 evrov na družino: višina zneska je vsekakor navedena v seznamu sodelujočih turističnih nastanitev, do katerega je mogoče priti tako, da v brskalnik vtipkate ime deželnega turističnega bona. Med možnimi nastanitvami so hoteli, sobodajalci, gorske koče, kampingi, bed and breakfast idr.

Turistični bon lahko izkoristi vsakdo s prijavljenim bivališčem v Furlaniji - Julijski krajini, brez omejitev glede na premoženjsko stanje osebe ali družine oz. na kazalnik Isee. Predpisano pa je število nočitev, saj je treba za unovčenje bona v izbrani turistični nastanitvi prespati vsaj tri noči.

Kdor želi unovčiti svoj bon, mora ob rezervaciji nočitve najaviti, da namerava izkoristiti to finančno subvencijo, ob prihodu v kraj nastanitve oz. pred odhodom pa mora izročiti izpolnjen obrazec, ki je prav tako na voljo na deželni spletni strani, in kopijo osebnega dokumenta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava