Sreda, 05 oktober 2022
Iskanje

V Gročani sneži, ponekod 10°C manj kot zjutraj

Vremenska fronta je dosegla naše kraje

11. mar. 2019 | 15:48
Dark Theme

V Gročani so se pred kratkim prikazale snežinke. Ponekod v našem širšem zaledju pa poročajo tudi o nevihtah. Gre za posledico velike nestanovitnosti, ki je nastala ob prehodu solidne hladne vremenske fronte.

V samih treh urah, in sicer med 12. in 15. uro se je temperatura ponekod spustila za 10 stopinj Celzija, zapihala pa je tudi močna burja. Gre za posledico prehoda hladne vremenske fronte, ki prinaša prehodno poslabšanje z ohladitvijo. Ponekod so se pojavljale tudi padavine, deloma plohe in nevihte. Občasne krajevne padavine se bodo lahko nadaljevale do prvih večernih ur.

Ohladitev je bila za zdaj najbolj izrazita na Kraški planoti. V Zgoniku je deželna meteorološka opazovalnica ob 12. uri namerila 15 stopinj Celzija, ob 15. uri pa le še 5,6 stopinje Celzija. Občutek mraza pa povečuje burja. Na Goriškem, v Benečiji in ob morju so temperature padle pod 10 stopinj Celzija. Na Višarjah je deželna meteorološka opazovalnica ob 15. uri namerila -3,6 stopinje Celzija, piha pa severozahodni veter s sunki do 60 km/h.

Ohladitev se bo stopnjevala v prihodnjih urah. Današnja noč bo v primerjavi z minulim dogajanjem mrzla. Najnižje nočne temperature bodo v nižinah le za nekaj stopinj Celzija nad lediščem.

Jutri pa bo prevladovalo sončno in občutno prijetnejše vreme pred novim poslabšanjem v sredo, ki bo podobno današnjemu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava