Sobota, 15 avgust 2020
Iskanje

V Sloveniji odslej praviloma dovoljeno zbiranje le do 10 oseb

Številke so lahko večje, če pripravi organizator seznam udeležencev oz. na športnih in kulturnih dogodkih z redarsko službo in znanim sedežnim redom

8. jul. 2020 | 15:53
Dark Theme

Slovenska vlada je na včerajšnji dopisni seji zaradi naraščanja okužb z novim koronavirusom še bolj zaostrila omejitev zbiranja ljudi, poročajo Primorske novice. Od polnoči dalje bo dovoljeno zbiranje le do deset oseb, pogojno do 50, če organizator pripravi seznam udeležencev z njihovimi osebnimi podatki in ga hrani mesec dni. V primeru, da bi se na druženju pojavila pozitivna oseba, bodo epidemiologi veliko hitreje in lažje prišli do ostalih udeležencev in jih napotili v karanteno, je povedal vladni govorec Jelko Kacin. Seznam, ki ga je po mesecu dni treba uničiti, mora vsebovati imena in priimke udeležencev, njihove naslove in telefonske številke.

Še vedno so možni športni in kulturni dogodki z do 500 osebami, če je na njih redarska služba in je sedežni red znan, je povedal vladni govorec Jelko Kacin.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo