Ponedeljek, 21 oktober 2019
Iskanje

Volk na Kobariškem pokončal deset ovc

Moril je v neposredni bližini človeka

10. avg. 2019 | 18:25
Dark Theme

Na planini Starijski vrh pri Kobaridu je volk ponoči pokončal najmanj 10 ovc, so danes sporočili iz Pašne skupnosti Starijski vrh, ki združuje rejce drobnice v vaseh na območju Kobarida.

Kot so dodali, pašnik trenutno še pregledujejo in odkrivajo nova trupla. Da gre za volka, po navedbah pašne skupnosti potrjujejo ugrizi na kadavrih in pričevanje domačina, ki je danes zjutraj volka tudi videl na razdalji manj kot 30 metrov. »Domačini so namreč to noč prenočevali v koči na območju planine, večina trupel pa je od njihove koče oddaljena manj kot 150 metrov, kar pomeni, da je volk moril v neposredni bližini človeka,« so zapisali.

Dodali so, da imajo z volkom težave že vso pašno sezono. Doslej je, kot navajajo, pokončal 27 živali, najmanj 39 pa jih je pogrešanih. »Pašno sezono smo začeli z 244 ovcami, kar pomeni da je ta trenutek nepovratno izgubljene 27 odstotkov črede,« so opozorili.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo