Torek, 26 maj 2020
Iskanje

Volk na Kobariškem pokončal deset ovc

Moril je v neposredni bližini človeka

10. avg. 2019 | 18:25
Dark Theme

Na planini Starijski vrh pri Kobaridu je volk ponoči pokončal najmanj 10 ovc, so danes sporočili iz Pašne skupnosti Starijski vrh, ki združuje rejce drobnice v vaseh na območju Kobarida.

Kot so dodali, pašnik trenutno še pregledujejo in odkrivajo nova trupla. Da gre za volka, po navedbah pašne skupnosti potrjujejo ugrizi na kadavrih in pričevanje domačina, ki je danes zjutraj volka tudi videl na razdalji manj kot 30 metrov. »Domačini so namreč to noč prenočevali v koči na območju planine, večina trupel pa je od njihove koče oddaljena manj kot 150 metrov, kar pomeni, da je volk moril v neposredni bližini človeka,« so zapisali.

Dodali so, da imajo z volkom težave že vso pašno sezono. Doslej je, kot navajajo, pokončal 27 živali, najmanj 39 pa jih je pogrešanih. »Pašno sezono smo začeli z 244 ovcami, kar pomeni da je ta trenutek nepovratno izgubljene 27 odstotkov črede,« so opozorili.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo