Torek, 23 april 2019
Iskanje

Vsaj trije slovenski kandidati

Na evropskih volitvah v Italiji kandidirajo Iztok Furlanič (Levica), Giuseppe Prašel (Zelena Evropa) in Martina Valentincic (SVP)

FJK |
15. apr. 2019 | 18:53
Dark Theme

Na evropskih volitvah v Italiji bodo nastopili vsaj trije slovenski kandidati. Martini Valentincic, ki jo je Slovenska skupnost uvrstila na listo južnotirolske ljudske stranke SVP, sta se v zadnjih urah pridružila Iztok Furlanič na listi La Sinistra (Levica) in Giuseppe (Pino) Prašel na listi Europa Verde (Zelena Evropa). Vsi trije bodo kandidirali v severovzhodnem okrožju, ki zaobjema dežele Emilija Romagna, Veneto in Furlanija Julijska krajina ter pokrajini Bocen in Trento. Rok za vložitev kandidatnih list se sicer izteče v sredo zvečer.

Več v jutrišnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Evropski parlament je podprl ukinitev premikanja ure leta 2021. Države članice se bodo same odločile za poletni ali zimski čas, Evropsko komisijo bodo morale o tem obvestiti do aprila 2020. Podpiram:

15. apr. 2019 | 19:57
Poletni čas
Zimski čas
Mi je vseeno
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo