Nedelja, 12 julij 2020
Iskanje

Za boj proti epidemiji so se jim zahvalili s preletom vojaških letal

Ob slovenskih so še ameriški vojaški piloti iz oporišča Nato v Avianu danes preleteli slovenske kraje, ki jih je epidemija najbolj zaznamovala

1. jun. 2020 | 16:02
Dark Theme

Slovenski in ameriški vojaški piloti bodo danes v zahvalo vsem sodelujočim v boju proti epidemiji novemu koronavirusu z lovci preleteli slovenske kraje, ki jih je epidemija najbolj zaznamovala, tudi kliniko na Golniku, Šmarje pri Jelšah in Metliko. Policijske patrulje pa bodo v tem času v neposredni bližini bolnišnic prižgale modre luči.

Pripadnikom 15. polka vojaškega letalstva Slovenske vojske s pilatusi se je na Jesenicah pridružilo šest ameriških lovcev F-16, ki so tja prileteli iznad Italije. Letala so Slovenijo preletela v dveh ešalonih, med katerima bo milja razmika, in sicer na višini približno 1200 metrov s povprečno hitrostjo 425 kilometrov na uro. V slovenski zračni prostor so ameriška letala vstopila ob 13.10.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo