Petek, 24 januar 2020
Iskanje

Za štorkljinega mladiča usodna plastična vrečka?

Štorkljin mladič Srečko poginil v Tuniziji

8. okt. 2019 | 8:16
Dark Theme

Eden od štorkljinih mladičev, ki so ju poleti v okviru projekta Leti, leti štorklja opremili z GPS-GSM sledilno napravo, je končal življenjsko pot. Mladič Srečko je namreč poginil v Tuniziji, najverjetneje je bila zanj usodna plastika ali hrana na odlagališču klavničnih odpadkov, kjer se je zadnje dni prehranjeval. Štorklja Bela je medtem v Šarm el Šejku.

Kot so sporočili iz Elektra Ljubljana, ki pri projektu Leti, leti štorklja sodeluje z Društvom za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS), je javnost pot Srečka in Bele lahko spremljala v živo.

Srečko je 30. avgusta prečkal Sredozemsko morje in približno 80 kilometrov vzhodno od mesta Tunis prispel v Tunizijo, dan pozneje se je pomaknil južno proti mestu Enfida, kjer se je ustalil za dalj časa. Srečkov oddajnik je nato od 12. septembra ves čas kazal isto lokacijo, zato sta predstavnika DOPPS konec septembra odšla v Tunizijo, da bi raziskala okoliščine, ki so pripeljale do Srečkove smrti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo