Sobota, 19 oktober 2019
Iskanje

Za štorkljinega mladiča usodna plastična vrečka?

Štorkljin mladič Srečko poginil v Tuniziji

8. okt. 2019 | 8:16
Dark Theme

Eden od štorkljinih mladičev, ki so ju poleti v okviru projekta Leti, leti štorklja opremili z GPS-GSM sledilno napravo, je končal življenjsko pot. Mladič Srečko je namreč poginil v Tuniziji, najverjetneje je bila zanj usodna plastika ali hrana na odlagališču klavničnih odpadkov, kjer se je zadnje dni prehranjeval. Štorklja Bela je medtem v Šarm el Šejku.

Kot so sporočili iz Elektra Ljubljana, ki pri projektu Leti, leti štorklja sodeluje z Društvom za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS), je javnost pot Srečka in Bele lahko spremljala v živo.

Srečko je 30. avgusta prečkal Sredozemsko morje in približno 80 kilometrov vzhodno od mesta Tunis prispel v Tunizijo, dan pozneje se je pomaknil južno proti mestu Enfida, kjer se je ustalil za dalj časa. Srečkov oddajnik je nato od 12. septembra ves čas kazal isto lokacijo, zato sta predstavnika DOPPS konec septembra odšla v Tunizijo, da bi raziskala okoliščine, ki so pripeljale do Srečkove smrti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo