Petek, 21 februar 2020
Iskanje

Znana imena članov posvetovalne komisije

Šest zastopnikov SKGZ in SSO, trije izvoljeni predstavniki in ravnateljica Elisabetta Kovic

FJK |
6. jun. 2019 | 6:25
Dark Theme

Vlada Furlanije Julijske krajine je sprejela sklep o imenovanju članov deželne posvetovalne komisije za slovensko jezikovno manjšino. Gre za organ, ki deželni vladi izrazi svoje mnenje o vseh vprašanjih, ki so povezana s slovensko manjšino.

Izvoljeni predstavniki v javnih upravah so že konec lanskega leta izbrali Monico Hrovatin, Alda Jarca in Stefana Predana (ob odsotnosti jih bodo nadomeščali Davide Štokovac, Erik Figelj in Alan Cecutti). Krovni organizaciji sta za vsako od treh pokrajin imenovali enega zastopnika. SSO je predlagal Majo Lapornik (Trst), Walterja Bandlja (Gorica) in Ezia Gosgnacha (Videm), katerih namestniki bodo Ivo Corva, Julijan Čavdek in Anna Wedam. SKGZ pa se je odločil za Ksenijo Dobrila (Trst), Rudija Pavšiča (Gorica) in Luigio Negro (Videm). Njihovi namestniki bodo Dorica Kresevič (Trst), Livio Semolič (Gorica) in Jole Namor (Videm). Namestnika nima le Elisabetta Kovic, ki jo je predlagala komisija za šolstvo.

Člani posvetovalne komisije ne prejemajo honorarja. Povrnejo se jim le potni stroški. Mandat traja do izvolitve novega deželnega sveta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo