Torek, 30 april 2024
Iskanje

Prva zmaga Krasa, Vesna kot valjar,
trener Triestine odstopil

26. okt. 2014 | 16:36
Dark Theme

D-LIGA
Union Pro - Kras 0:1 (0:1)

Strelec: Kneževič (28. iz 11-m)
Kras Repen: Budicin, Fross, Slavec, Žlogar, Cvijanovič, Spetič, Komel (od 83. Tawgui), Grujić, Kneževič, Maio (od 92. Castellano), Bordon (od 70. Gulič). Trener: Arčaba.
Končno. Navijači Krasa so se na gostovanju v Moglianu Venetu veselili prve letošnje zmage. Druga pozitivna stvar je, da je vratar Krasa Luca Budicin drugič zaporedoma ostal nepremagan. Razlogov za veselje je v taboru rdeče-belih torej več. Vremenske razmere so bile na današnji tekmi zelo ugodne. »Navijači so lahko uživali na tribuni. Priznati pa moram, da igralsko se obe ekipi nista izkazali. Estetsko je bila tekma precej zanič,« nam je zaupal spremljevalec Krasa Tullio Simeoni, ki je takole ocenil nastop Arčabovih fantov: »Union Pro je ekipa, ki igra 'umazan' nogomet. Veliko je bilo prekrškov in prekinitev igre. Veseli me, ker nas gostitelji niso speljali na led: naši igralci niso bili naivni in niso reagirali na nobeno provokacijo domačih igralcev. Pokazali smo določeno mero zrelosti.«
Ključni dogodek se je zgodil okrog pol ure, ko je domači branilec Sebastjana Komela v kazenskem prostoru zaustavil s prekrškom. Sodnik je pokazal na belo točko, s katere je bil natančen kapetan Radenko Kneževič. V nadaljevanju srečanja je Kras zelo dobro nadziral igro. »V fazi obrambe smo igrali zelo solidno,« je še dodal Simeoni, ki si želi, da bi bil današnji le začetek dolge Krasove pozitivne serije. V nedeljo bodo rdeče-beli v Repnu gostili Fontanafreddo, ki se je v lanski sezoni uvrstila na prvo mesto v elitni ligi. Furlanska ekipa je zelo dobro začela letošnjo sezono. Danes so Furlani premagali Dro s 3:1.
Triestina je na domači tkemi proti ekipi Union Ripa doživela nov poraz, edini zadetek pa prejela v 88. minuti. Po tekmi so bili navijači Triestine zelo jezni z ekipo in do vodstva kluba, trener Lotti pa je odstopil.

Ostali izidi v skupini C: Arzignano - Padova 0:1 (osma zmaga Padove, ki vodi na lestvici), Montebelluna - AltoVicentino 2:4, Belluno - Giorgione 0:0, Tamai - Sacilese 2:1, Mezzocorona - Clodiense 1:2, Triestina - Union Ripa 0:1 , Mori - Legnago 0:1.

ELITNA LIGA
Vesna - Chions 2:0 (0:0)
Strelca: Potenza v 47. in Božučič v 62 min. (11-m)
P { margin-bottom: 0.21cm; }Strelca: Potenza 47. in Božičič v 62. min (11-m)

VESNA: Carli, G. Kerpan, Potenza, Cipracca (od 88. min Božič), Avdič, Škrbina, Toffoli, Božičič (od 92. min Veneruso), Stanich, Muiesan, Colja (od 80. min A. Kerpan). Trener: Zanuttig

V Križu je padel tudi bojeviti Chions. Osma prvenstvena zmaga v osmih kolih je dokazala, da je Vesnin kolektiv kos tudi fizičnim in ostrim nasprotnikom. Gostje so njihov temperament izkazali predvsem v prvem polčasu, ko so branili kar na moža in onesposobili manever plavih. Gledalci so bili priča nič kaj lepi igri. Muiesan je bil nevaren z glavo v 17. minuti po predložku Gorana Kerpana. Premalo je bilo videti igre z žogo na tleh, dolge podaje pa domačim niso uspevale. Gostje pa prav tako niso bili nevarni, nekaj več je pokazal Paciulli v napadu.
Po vrnitvi iz slačilnic pa je takoj padel zadetek. Po strelu iz kota je branilec Gianluca Potenza z glavo presenetil nasprotnikovega vratarja za delni 1:0. Chions je močno utrpel Vesnin udarec, Križani pa so igrali bolj prepričljivo. Za Coljo in Muiesanom je Zannutig postavil Stanicha, ki je tokrat prikazal odlično predstavo. Ravno Stanich je po lepem preigravanju na robu kazenskega prostora izsilil 11-metrovko, ki jo je v 17. minuti hladnokrvno izsilil Božičič.Chions pa se ni predal. V vrstah rumeno-modrih je bil najbolj nevaren fizični temnopolti Attach. Najprej je v 73. minuti po prodoru na desnem boku ustvaril pogoje za zadetek po gneči. Slavje gostov pa je bilo za manj, saj je stranska sodnica razveljavila gol zaradi prepovedanega položaja pred Carlijem. Ravno vratar in kapetan domačega moštva pa je nemočno spremljal Attachov strel, ki se je v 86. odbil od leve vratnice.
V zaključku srečanja bi lahko Vesna v protinapadu tudi povišala, vendar je Chionsov vratar par krat odlično posegel nad Toffolijem in Muiesanom, ki je tokrat ostal brez gola.
P { margin-bottom: 0.21cm; }Strelca: Potenza 47. in Božičič v 62. min (11-VESNA: Carli, G. Kerpan, Potenza, Cipracca (od 88. min Božič), Avdič, Škrbina, Toffoli, Božičič (od 92. min Veneruso), Stanich, Muiesan, Colja (od 80. min A. Kerpan). Trener: Zanuttig

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava