Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Najboljše odbojkarice so ...

1. jun. 2017 | 18:24
Dark Theme

Nominacije za letošnje nagrade zlati let zaključujemo še s seznamom najboljših odbojkaric. Vsi zmagovalci bodo naposled znani v soboto, 10. junija v kinodvorani Kinemax v Tržiču, kjer bomo v režiji ZSŠDI organizirali slovesno nagrajevanje.

Na ženski odbojkarski sceni se tudi pri nominacijah za zlati let za najboljšo odbojkarico jasno kaže generacijska zamenjava. Od lanskih finalistk na članski ravni so kar štiri prenehale igrati (Babudri, Barut, Bukavec in Nanut), tako da so v letošnji sezoni njihovo mesto med nominirankami za zlati let prevzele mlade odbojkarice, ki so povečini vse še mladinke. Izjema je Demi Vattovaz (letnik 1997), ki je v člansko kategorijo prestopila letos, še lani pa je bila mladinka. Glavni kazatelj generacijske zamenjave na Tržaškem je bila popolna prenova članske ekipe, ki je igrala v C-ligi, naposled pa iz nje izpadla, pomlajena pa je bila tudi članska ekipa Mavrice na Goriškem, ki je dosegla obstanek v D-ligi.
Na podlagi širšega seznama kandidatk je enajstčlanska komisija odbojkarskih trenerjev in sodelavcev po individualnem glasovanju izbrala pet najboljših odbojkaric v članski konkurenci in pet najboljših odbojkaric v mladinski konkurenci (mlade od letnika 1998 do 2001). Zaradi generacijske zamenjave tako na Tržaškem kot na Goriškem bodo letos kar štiri od skupno sedmih finalistk konkurirale v obeh starostnih kategorijah. To so (po abecednem redu): Veronika Feri (1999), Nina Kovačič (2000), Petra Olenik (1999) in Veronika Winkler (1999). Ferijeva, ki je z Zaletom igrala v C-ligi in v prvenstvu under 18, je bila lanska zmagovalka med mladinkami, Winklerjeva, ki si je že lani zagotovila mesto med finalistkami v mladinskem izboru, je edina Goričanka, ena izmed nosilk Mavrice, Nina Kovačič in Petra Olenik, obe standardni igralki Zaleta v C-ligi in v ekipi under 18, pa sta si mesto med nominirankami prislužili prvič letos. Med finalistkami v članski konkurenci je še Demi Vattovaz, podajalka Zaleta v C-ligi. Izključno v mladinski konkurenci se bosta za zlati let potegovali še Špela Ferfoglia (2001), ki je bila med finalistkami že lani, in Karen Breganti (2000): obe sta letos nastopali v 1. ženski diviziji in v prvenstvu under 18. V konkurenci mladink bo letos izjemoma šest finalistk, saj sta dve prejeli enako število točk.

Zlati let za najboljšo odbojkarico
Nominiranke so: Veronika Feri (Zalet), Nina Kovačič (Zalet), Petra Olenik (Zalet), Demi Vattovaz (Zalet), Veronika Winkler (Mavrica)

Zlati let za najboljšo ml. odbojkarico
Nominiranke so: Karen Breganti (Zalet), Špela Ferfoglia (Zalet), Veronika Feri (Zalet), Nina Kovačič (Zalet), Petra Olenik (Zalet), Veronika Winkler (Mavrica)

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava