Sobota, 23 februar 2019
Iskanje

Na evropskem prvenstvu tudi devetdesetletni plavalci

4. sep. 2018 | 18:36
Dark Theme

Ricmanjski plavalec Damjan Gulli je včeraj tekmoval na evropskem veteranskem plavalnem prvenstvu, ki ta teden poteka v Kranju. Gulli (letnik 1973), član tržaškega kluba Rari Nantes, se je prvič udeležil tovrstnega tekmovanja. Najprej je tekmoval na 50 m prosto in si s časom 30,34 priplaval 41. mesto. V starostni kategoriji 45-49 se je pomerilo 73 plavalcev, najhitrejši je bil Čeh Vlastimil Havliček (24,81). Le tri ure zatem je Gulli tekmoval še na 100 m hrbtno in zabeležil 18. izid s časom 1:19,37. V tej disciplini je nastopalo 21 plavalcev, zmagal pa je Nemec Lars Kalenka (1:01,86).
»Izmučen sem, a izredno zadovoljen. Na obeh tekmah sem izpolnil cilje oz. čase, ki sem si jih zadal pred tem prvenstvom. Konkurenca je bila zelo dobro pripravljena, vzdušje ob bazenu pa enkratno,« je takoj po drugem nastopu dejal Gulli. Ricmanjski plavalec trenira trikrat tedensko v bazenu, poleti pa najraje plava kar v morju. Vestno usklajuje službene obveznosti (zaposlen je v tovarni), družino in plavanje, treninge pa planira samostojno.
Na evropskem veteranskem prvenstvu sodeluje skupno kar 4714 tekmovalcev iz 41 držav. Poleg plavalnega dela so na sporedu še vaterpolo (prav tako v Kranju), sinhrono plavanje (v Kamniku), skoki v vodo (na Jesenicah) in daljinsko plavanje (na Bledu). Najmlajši tekmovalci so stari 25 let, najstarejši pa krepko čez devetdeset.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo