Sobota, 13 april 2024
Iskanje

Z lastnimi odbojkarji in s prestižno okrepitvijo

5. sep. 2018 | 19:02
Dark Theme

Igranje v nižjem prvenstvu je vedno neko malo razočaranje, gotovo pa je še večje, če ti je ob koncu zahtevne sezone, ko je že bilo skoraj na tem, da se ne bo izšlo pozitivno, vseeno uspelo z lastnimi močmi na zadnji tekmi, v zadnjem razburljivem setu, doseči obstanek v državni ligi. V B-ligi (prej B2-ligi) si nastopal zadnjih sedem sezon, kljub temu pa se moraš ligi odreči zaradi drugih dejavnikov izven igrišča (beri pomanjkanja finančne podpore). Razočaranje je seveda neizbežno in tak je bil tudi občutek med obiskom na treningu Sloge Tabor.
»Kaj naj ti povem? Igramo v C-ligi,« so bile prve besede potrjenega trenerja Gregorja Jerončiča. »Seveda sem do neke mere razočaran, žal mi je predvsem za igralce, ki so vredni B-lige, in obžalujem dejstvo, da se ni dalo na drugačen način rešiti situacije. Motivacijsko je zelo težko, nekaj manjka. Kljub temu pa sem stoodstotno prepričan, da ko bomo na igrišču, bomo svoje naredili,« je težek začetek sezone opisal Jerončič.

Zahtevnemu začetku navkljub so se igralci Sloge Tabor zbrali že v ponedeljek, 27. avgusta, ko so na novo sezono na povabilo šefa Toma Oberdana nazdravili v restavraciji Valeria na Opčinah. Dan kasneje pa so začeli s potenjem in fizično pripravo v telovadnici. Slogaši bodo prve tedne predvidoma trenirali vsak dan, nato pa bodo imeli tri treninge na teden z dodatnim treningom z utežmi.

Sloga Tabor 2018/19
Podajalec: Loris Manià (/libero, 1979)
Korektorji: Peter Jerič (/sprejemalec, 1999), Vasilij Kante (/bloker, sprejemalec, 1988), Simone Sutter (/sprejemalec, 2000), Jordan Trento (1995)
Sprejemalci: David Cettolo (1990), Denis Milic (/libero, 1993), Ambrož Peterlin (/podajalec, 1985)
Blokerji: Danjel Antoni (1995), Mirko Kante (1986), Elia Riccobon (1999), Luis Vattovaz (/podajalec, 1999)
Libero: Andraž De Luisa (1997), Nicholas Privileggi (1984)
Trener: Gregor Jerončič; športni vodja: David Jercog; fizioterapevt: Dušan Blahuta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava