Petek, 22 februar 2019
Iskanje

Stadion Rocco v novi preobleki

14. sep. 2018 | 17:41
Dark Theme

Z zadnjimi posodobitvami in predvidenimi deli v bližnji prihodnosti, se nogometni stadion poimenovan po slavnemu tržaškemu trenerju Nereu Roccu prebija na vrh lestvice najboljših stadionov v Italiji. V Trstu bodo junija prihodnje leto gostili nekaj tekem evropskega nogometnega prvenstva U21. Že v torek (začetek ob 20.30) pa bo krstni nastop v prenovljenem domu odigrala Triestina, ki bo v prvem krogu državne C-lige gostila moštvo Vis Pesaro.
Dela za posodobitev tržaškega stadiona, ki so ga slovesno otvorili 18. oktobra 1992, so stekla šele pred tremi meseci. V tem kratkem časovnem obdobju so že poskrbeli za prenovo tehnoloških sistemov (npr. namestitev wi-fi omrežja za potrebe medijev), slačilnic (vsaka ima zdaj prostor za trenerje, prostor za masažo, fizioterapijo in krioterapijo), igrišča (zdaj razpolaga z naprednim drenažnim sistemom) in predvsem tribun. Na stadionu je zdaj 8397 navadnih in 11.098 zložljivih sedežev, 1152 oblazinjenih zložljivih sedežev, 150 ogretih foteljev, 150 mest za novinarje, 92 mest za invalide. Skupno ima stadion nekaj več kot 21.000 sedežev, s tistimi, ki jih morajo še namestiti, pa bo končna kapaciteta stadiona narasla na 25.000 mest. Za prvi del posegov je občina porabila dobrih 6 milijonov evrov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo