Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Ojars Silinš: »Almini navijači so enkratni«

8. nov. 2018 | 18:53
Dark Theme

Košarkarji Alme se po prepričljivi nedeljski zmagi proti Pistoii vneto pripravljajo na naslednjega tekmeca. Dalmassonovo moštvo se bo v ponedeljek v gosteh pomerilo s Pesarom, ki je v prvih petih krogih vknjižil le eno zmago. Tržaška ekipa je oba letošnja uspeha dosegla v domači dvorani Allianz Dome, zdaj pa naskakuje prvo zmago v gosteh.
Preteklo nedeljo je bil med najboljšimi na igrišču 25-letni latvijski košarkar Ojars Silinš, ki se je Almi pridružil šele sredi oktobra. Silinš, doma iz latvijske prestolnice Rige, je Almi prinesel bogate izkušnje, saj je pred tem odigral štiri sezone v dresu kluba Pallacanestro Reggiana, kjer je igral že v mladinskih selekcijah, eno sezono je preživel v nemški bundesligi, lani pa je bil član Trentina, s katerim je igral v finalu za državni naslov.

»OJ«, kot ga imenujejo soigralci, je popoln igralec, ki lahko brani nasprotnike na vseh pozicijah, v napadu pa ga odlikuje dober met za tri točke. Z Almo je podpisal sicer le trimesečno pogodbo, takoj pa je dokazal, da je pomemben člen tržaške peterke.

Ojars, Almi ste se pridružili, ko se je prvenstvo že začelo. Kako ste se vključili v ekipo?
Takoj sem se znašel, saj so tako soigralci kot člani tehničnega štaba dobri ljudje. Zato je bilo vključevanje preprosto. Seveda je potrebno nekaj časa, da igralec usvoji mehanizme moštva, s svojimi prvimi tremi tedni v Trstu pa sem nadvse zadovoljen.
Vas je presenetilo »vroče« tržaško občinstvo?
Seveda, naši navijači so enkratni. Domače tekme igramo vedno pred polnimi tribunami, kar se ne dogaja povsod. Med tekmo čutimo toplino navijačev, to pa nam vliva dodatne energije.
Cel pogovor z Ojarsom Silinšem lahko preberete v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava