Ponedeljek, 13 julij 2020
Iskanje

Ana Drev končala kariero

Odločila se je za nov korak na svoji življenjski poti

13. feb. 2020 | 13:51
Dark Theme

Slovenska alpska smučarka Ana Drev je danes sporočila, da je končala kariero profesionalne smučarke. Odločila se je za nov korak na svoji življenjski poti, je povedala na tiskovni konferenci.

Lani januarja si je na treningu veleslaloma v Kronplatzu poškodovala desno koleno, strgala si je sprednjo križno vez, kar je bil zanjo pravi šok. 34-letna slovenska smučarka se je med okrevanjem odločila, da je s smučanjem dovolj, saj je več kot deset let nastopala v svetovnem pokalu, je še dodala.

Tekmovalka, ki je bila večji del svoje kariere zapisana veleslalomu, je vpisala vsega skupaj petnajst uvrstitev med najboljših deset v svetovnem pokalu. S sedmimi uvrstitvami med najboljših šest deli tretje mesto z Urško Hrovat na večni lestvici najboljših slovenskih veleslalomistk.

Najboljši dosežek tekmovalke iz Šmartnega ob Paki na olimpijskih igrah ostaja deveto mesto z veleslaloma v Torinu leta 2006.

Na svetovnih prvenstvih je najvišje posegla februarja 2017 v St. Moritzu, ko je bila na veleslalomu sedma.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo