Sreda, 25 maj 2022
Iskanje

Danec ima že zmago, jutri ob 4.40 se bo z njim pomeril Matteo Parenzan

Jutri zgodaj zjutraj krstni nastop Mattea Parenzana

Tokio |
25. avg. 2021 | 20:12
Dark Theme

Paralimpijske igre so danes stopile v živo s prvimi tekmovanji in tudi podelitvami.

Zanimivo je bilo že na namiznoteniških igriščih, kjer so se začeli boji v vseh razredih. Na vrsti je bil tudi prvi dvoboj skupine B v razredu 6, kjer nastopa tudi namiznoteniški igralec ŠK Kras Matteo Parenzan. Tu sta se pomerila številka dva paranamiznega tenisa Danec Peter Rosenmeier in Američan Ian Seidenfeld. Zmagal je višjepostavljeni Danec, a šele po petih nizih. Bilo je 11:7, 9:11, 11:7, 9:11 in 11:8.

Jutri ob 4.40 pa čaka krstni nastop Mattea Parenzana. Igral bo proti zmagovalcu današnjega dvoboja Dancu Rosenmeieru.

Med dobitniki kolajn so bili danes tudi štirje italijanski paraplavalci. Prva nasploh je pripadla Francescu Betelli, inženirju biomehanike, ki je bil tretji na 100 metrov prsno v razredu S1. V Tokiu je 34-letnik zbral že svoj tretji nastop na paralimpijskih igrah po dveh srebrih v Riu. Na 100 metrov delfin v razredu S13 je bila najboljša svetovna rekorderka Carlotta Gilli, srebro je pripadlo še eni Italijanki Alessi Berra. Na 200 m prosto (razred S5) pa je bil zlat Francesco Bocciardo, med ženskami pa je bila Monica Boggioni na isti razdalji bronasta.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo