Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Danes praznujemo slovensko košarko (video)

Slovenska reprezentanca je pred dvema letoma osvojila naslov evropskega prvaka

17. sep. 2019 | 7:21
Dark Theme

Danes obeležujejo praznik slovenske košarke. Pred dvema letoma, 17. septembra 2017, je namreč Slovenija v Istanbulu osvojila naslov košarkarskega evropskega prvaka, potem ko je v finalu premagala Srbijo s 93:85.

Košarkarska zveza Slovenije zaradi tega danes vabi vse, naj oblečejo dres katerekoli slovenske košarkarske reprezentance ali slovenskega košarkarskega kluba. »V košarkarskem dresu se odpravimo v šolo, fakulteto, na delovno mesto. V dresu sprehajajmo psa, opravimo nakupe v trgovini, obiščimo prijatelja ali spijmo sok v priljubljenem lokalu,« so napisali pri KZS. Zveza bo namreč za dvanajsterico srečnežev, ki bodo danes oblekli košarkarski dres ter na svojem družbenem profilu (Facebook, Instagram ali Twitter) ob ključniku #praznikosarke objavili fotografijo, pripravila posebno presenečenje. Naključno bodo izžrebali 12 fotografij in uporabnikom izžrebanih družbenih profilov posodobili dres z novim adidasovim reprezentančnim dresom, na katerega bodo natisnili ime ali priimek oziroma vzdevek nagrajenca ter številko po izbiri.

Praznik slovenske košarke bo oznanil tudi začetek sezone pod klubskimi koši. KK Terme Olimia iz Podčetrtka bo namreč gostil tradicionalni Superpokal. Za prvo lovoriko v sezoni se bosta drevi ob 20. uri pomerila KK Koper Primorska in KD Hopsi. Še pred obračunom Superpokala se bo navijačem predstavil tudi novi prvoligaš iz Podčetrtka. V pripravljalni tekmi ob 17. uri bodo košarkarjem Terme Olimia na drugi strani igrišča stali igralci Celja. V kolikor se bodo gledalci v športno dvorano Podčetrtek odpravili v košarkarskem dresu, bodo vstopnico, s katero si bodo lahko ogledali obe tekmi, prejeli brezplačno.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava