Petek, 19 april 2024
Iskanje

Edi Reja spet na selektorskem stolčku

Nogometni strokovnjak slovenskih korenin iz Ločnika Edi Reja je prevzel vodenje albanske nogometne reprezentance

17. apr. 2019 | 12:31
Dark Theme

Nogometni strokovnjak slovenskih korenin iz Ločnika Edi Reja je prevzel vodenje albanske nogometne reprezentance, so danes potrdili pri albanski nogometni zvezi. Reja se bo usedel na izpraznjeno selektorsko mesto, potem ko se je marca po porazu s Turčijo poslovil Italijan Christian Panucci. Triinsedemdesetletni Reja, ki se ga je omenjalo celo med možnimi kandidatiza mesto slovenskega selektorja, je nazadnje sedel na klopi Atalante iz Bergama leta 2016, pred tem je treniral Verono, Bologno, Torino, Genoo, Cagliari, Lazio in splitski Hajduk.

Albanija ima v kvalifikacijski skupini H za evropsko prvenstvo leta 2020 eno zmago, proti Andori. V skupini so še Francija, Islandija in Moldavija.

Albanska televizija TV Klan je poročala, da bosta Reja in albanska zveza podpisala pogodbo v četrtek v Tirani. Reja se je dogovoril za enoletno sodelovanje za plačilo v višini 250.000 evrov, z možnostjo podaljšanja zaše eno leto.

Reja bo tretji trener iz Italije na klopi Albanije, potem ko se je Albanija pod vodstvom Giannija de Biasija prebila na evropsko prvenstvoleta 2016.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava