Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Goričane bo vodil Zorzi, Tržačane pa Tanjević

Dobrodelni derbi nekdanjih košarkarskih legend bo v dvorani Allianz Dome v Trstu v nedeljo, 24. februarja

Trst |
24. jan. 2019 | 10:15
Dark Theme

Ali bi radi še enkrat doživeli legendarni tržaško-goriški derbi s protagonisti tistih (epskih) košarkarskih let? V nedeljo, 24. februarja, ob 18. uri bo v tržaški športni dvorani Allianz Dome na sporedu tekma legend - Old star Game 2019, ki bo na igrišču združila vse, ki so pisali (prvoligaške) zgodbe v Trstu in Gorici. Dino Meneghin, Davide Cantarello, Claudio Pilutti, Nando Gentile, Larry Middelton, Sylvester Gray, Rich Laurel, Teoman Alibegović, Alberto Tonut, Aniello Laezza, Paolo Calbini, Roberto Casoli, Claudio Pol Bodetto, Massimo Gattoni je le peščica imen, ki je že zagotovila svojo prisotnost na klopi Tržačanov. Tržaške košarkarje bo s klopi vodil Bogdan Tanjević, medtem ko bo goriško četo vodil »Paròn« Tonino Zorzi. Svojo prisotnost so že potrdili Alberto Ardessi, Moreno Sfiligoi, Roberto Premier, Michele Mian, Stjepan Stažoć, Andrea Pecile, Corrado Fumagalli, Roberto Fazzi, Marko Spangaro, Alessandro Angeli, Ferderico Bellina, Livio Valentinsig, Claudio Soro, Davide Turel, ostale pa bodo predstavili v naslednjih dneh.

Organizatorji seveda niso pozabili niti slovenskih košarkarjev, ki so oblekli dres tržaških in goriških prvoligaških ekip. Med njimi so že poklicali Gregorja Fučko, Borisa Viteza in Jordana Marusica. V Trstu in Gorici so v A1-ligi igrali še Marko Lokar, Jan Budin in Berto Hvalič, v mladinskih ekipah pa še Claudio Starc in Mauro Ciuch.

Vstopnina na tekmo bo simbolična za vse sektorje 10 evrov, izkupiček pa bodo organizatorji namenili socialni zadrugi Officina Creativa - Made in Carcere. Ta od leta 2007 prodaja ročno izdelan nakit in modne dodatke, ki jih izdelujejo zapornice. One se tudi dodatno izobražujejo, da bi se lahko spet vključile v družbeno življenje. Zadruga Made in Carcere, ki jo med drugim podpisa tudi znani modni oblikovalec Santo Versace, bo čez čas svojo dejavnost začela tudi v tržaškem zaporu.

Vstopnice so že na voljo na spletni strani VivaTicket, sicer pa bodo na voljo v nedeljo, 24. februarja v dvorani Allianz Dome. Mladi do 18. leta bodo za vstopnico odšteli evro.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava