Četrtek, 28 september 2023
Iskanje

Jana Germani odslej za vojaško ekipo

Tržaška slovenska jadralka Jana Germani, ki jadra v olimpijskem razredu 49er FX, je vstopila v športno ekipo vojne mornarice (Marina Militare), še vedno pa bo ohranila tudi registracijo za TPK Sirena

Trst |
17. jun. 2022 | 8:01
Dark Theme

Tržaška slovenska jadralka Jana Germani, ki jadra v olimpijskem razredu 49er FX, je vstopila v športno ekipo vojne mornarice (Marina Militare). Kot po novem dovoljuje pravilnik, bo ohranila registracijo tudi za TPK Sirena, na tekmovanjih pa bo branila barve vojaške ekipe. Triindvajsetletna jadralka, lani svetovna mladinska prvakinja in deseta na absolutnem svetovnem prvenstvu, se je prijavila na decembrski razpis in bila na podlagi rezultatov v zadnjih dveh sezon sprejeta v ekipo. Z njo je komisija sprejela tudi sotekmovalko Giorgio Bertuzzi.

Od slovenskih jadralcev pri nas je Germanijeva prva, ki jih je uspel preboj v vojaško ekipo, kar pomeni, da je odslej poklicna športnica. Sicer pa je med člani slovenskih jadralnih klubov preboj v vojaško ekipo že uspel Tržačanki Carlotti Omari (TPK Sirena), ki je od leta 2019 članica ekipe finančne straže Fiamme Gialle. Kot prva športnica slovenske narodne skupnosti v Italiji pa si je mesto v vojaški ekipi priborila lokostrelka Karen Hervat, ki je od junija lani članica športne ekipe vojnega letalstva.

Jana Germani se je v torek in sredo mudila v Tarantu v vojaški bazi mornarice, včeraj pa je spoznavala športni center v Rimu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava