Torek, 02 junij 2020
Iskanje

Jernej Terpin: »Letos je A2-liga res kakovostna«

Intervju z odbojkarjem iz Števerjana Jernejem Terpinom, ki bo drugo leto zapored igral v A2-ligi pri Mondoviju

Cuneo |
22. okt. 2019 | 16:09
Dark Theme

Jernej Terpin, odbojkar iz Števerjana, bo letos najvišje postavljeni slovenski odbojkar iz Trsta in Gorice. Drugo leto zapored bo branil barve ekipe Mondovì v italijanski A2-ligi. Druga liga je sicer letos bistveno kakovostnejša od lanske, saj nastopa le dvanajst ekip. Prav zato je z izbiro, da ostane v Italiji, 23-letnik nadvse zadovoljen. V poletnih mesecih ga je mikalo tudi v Francijo, a se je naposled odločil, da ostane v A2-ligi, ki je že v prvem krogu nakazala zanimiv boj za obstanek.

V intervjuju za Primorski dnevnik je Terpin ocenil prvenstvo, ekipo in napovedal cilje.

Kam ciljate v takem prvenstvu? Lani ste ves čas krojili vrh lestvice vaše skupine, kako bo letos?

Želja je uvrstitev v play-off, kamor se prebije najboljših osem ekip. A realen cilj bo znan morda šele čez kak teden, ko bomo ugotovili, kam zares sodimo. Nikakor se ne moremo primerjati z ekipami, kot so na primer Siena in Castellana Grotte, ki sta lani igrali v superligi in sta letos ohranili del postave iz A1-lige in jo še dodatno okrepili. Nekatere ekipe imajo tudi do dva do trikrat višji proračun od Mondovija. Nevarna bo tudi ekipa Colaci, ki ima kot edina v Italiji tudi lastno dvorano. Tu je še Bergamo, ki nas je lani premagal v polfinalu, pa še Brescia in Reggio Emilia.

Skratka, zahtevno bo.

Seveda. Pri napovedih je potrebna tudi dobršna mera objektivnosti. Morda sodimo med 6. in 8. mesto, a morda bomo tudi slabši. Letos sta predvidena tudi dva izpada.

Ste s prvim nastopom zadovoljni?

Sem. Igral sem precej dobro, zbral 12 točk, izkoristek pa je bil 55-odstotni (Mondovì je izgubil proti Ortoni s 3:1). Še vedno torej računajo name.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo