Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Letos najhitrejši v FJK

Kontovelski altet Tinej Sterni (2002), član Trieste Atletica, je letos najhitrejši tekač na 400 metrov v naši deželi

FJK |
2. avg. 2022 | 12:03
Dark Theme

Kontovelski altet Tinej Sterni (2002), član Trieste Atletica, je od prejšnjega tedna najhitrejši tekač na 400 metrov v naši deželi. Na atletskem mitingu Cus je konec julija stadionski krog pretekel v času 49,10 in naposled ugotovil, da letos hitreje ni tekel nihče v FJK. Tako hiter je bil letos le še Enrico Riccobon, sicer sedem let starejši član Brugnere, tako da si z njim deli absolutno prvo mesto, medtem ko je med U23 (kategorija promesse), v kateri tekmuje prvo leto, letos najboljši. V FJK se letos še nihče ni spustil pod mejo 49 sekund (lani jih je okrog 48 sekund teklo pet), glavni tekmec Paolo Messina pa še ni odtekel 400 metrov, tako da se Sterni zdaj lahko veseli virtualnega naslova deželnega prvaka. V Italiji je med mladimi upi s časom 49,10 v trideseterici.

Sternijev napredek je bil v letu dni, odkar je zamenjal športno panogo, skokovit, če vemo, da je lansko prvo tekmo odtekel v več kot 54 sekundah. Razlog za vse boljše teke je tudi sanacija poškodbe (hernije) hrbta. Od junija dalje namreč lahko trenira brez omejitev.

Kljub neoptimalni formi je junija vendarle ujel kvalifikacijo na državno prvenstvo (na Ptuju je tekel 49,42), na državnem prvenstvu mladih upov v Firencah pa tekel 49,94. »Z vadbo sem nato redno nadaljeval šestkrat tedensko, na mitingu CUS na Grezarju pa konec julija nastopil izključno zato, da sva s trenerjem ugotovila, ali delava v pravo smer. Pa sem osebni rekord še izboljšal,« je pojasnil Sterni, ki je očitno zdaj v vse boljši formi. Ali zmore že letos teči še hitreje, bo preverjal čez mesec dni na tekmah ob koncu poletne sezone.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava