Nedelja, 05 maj 2024
Iskanje

Maja Corsi na finalu srebrna

Goriška kotalkarica je v finalu svetnovnega pokala v Argentini branila barve Slovenije

20. jun. 2023 | 13:07
Dark Theme

Še ne 15-letna goriška kotalkarica Maja Corsi, članica KK Renče, sicer pa dijakinja znanstvenega liceja Simona Gregoričiča v Gorici je v San Juanu v Argentini minuli konec tedna dosegla uspeh kariere. Na finalu svetovnega pokala Artistic International Series je med desetimi finalistkami v kategoriji kadetinj osvojila srebrno kolajno. »V kratkem programu sem nastopila nekoliko slabše kot na polfinalni tekmi na Opčinah, zgrešila sem dvojni axel in skok v kombinaciji, a kljub temu je bilo dovolj za drugo mesto. Nastop v dolgem programu pa je bil dober, tako da sem drugo mesto samo potrdila, s čimer sem zelo zadovoljna,« je ocenila nastop ambiciozna kotalkarica, ki trenira šestkrat tedensko pod vodstvom Sare Pregelj, dvakrat na teden pa pili kondicijo z Rokom Renerjem.

Spomimo, da si je Maja Corsi kot članica slovenske reprezentance nastop priborila z 8. mestom na polfinalni tekmi na Opčinah, ki jo je gostil AŠD Polet. Tokrat je tekmo končala s 100, 46 točkami za Španko Indio Gonzales (118,28). Tekme so se od evropskih tekmovalk udeležile le Španke in Slovenka, ki so tudi prednjačile.

Drugo mesto je Corsijevi vlilo novo motivacijo. Zdaj jo čaka državno prvenstvo Slovenije, nato pa si želi na evropsko prvenstvo. Lanski prvi nastop v Evropi je sicer prekrižala mišična poškodba, letos pa si nadeja dober nastop, ki bo med kadetinjami tudi zadnji. Prihodnje leto prestopa med jeunesse. Z novimi izkušnjami v Argentini, kjer je prvič tudi merila moči na svetovni ravni (kadetinje namreč še nimajo svojega svetovnega prvenstva), je pred novim izzivom tudi veliko pridobila.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava