Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Med pandemijo shujšal za 40 kg

Saša Marsetti iz Bazovice je popolnoma spremenil svoj videz

Trst |
20. mar. 2021 | 11:08
Dark Theme

Pandemija novega koronavirusa nam že leto dni greni življenje. Pozabili smo, kako se živi normalno: pogrešamo kavico v baru, sprehajanje po mestu brez zaščitne maske, kino, gledališče, kulturne ter športne prireditve in še bi lahko naštevali. Fitnes centri so zaprti (v Sloveniji so jih sicer pred kratkim odprli). Veliko ljudi se je medtem zredilo, saj dobro vemo, da je hrana večkrat pravo mašilo za hude psihološke tegobe. A obstajajo tudi izjeme. Med te sodi 28-letni Saša Marsetti (letnik 1993), ki je v 365 dneh popolnoma spremenil videz. Pred začetkom pandemije je mladenič iz Bazovice tehtal 119 kilogramov. Med branjem intervjuja boste izvedeli, koliko Saša tehta danes.

Saša, kako se je vse skupaj začelo?

Sprva moram povedati, da sem se v šolskih letih precej ukvarjal s športom. Bil sem karateist pri društvu Shinkai, igral sem nogomet pri Zarji Gaji ter Bregu in na nižji srednji šoli sem predvsem veslal, bil sem član miljskega društva Pullino. Leta 2006 sem bil z njimi tudi deželni prvak. Nato pa sem popolnoma opustil kakršnokoli motorično dejavnost. Nedejaven sem bil do poletja 2019, ko je prijatelj pred odhodom na tabor (Saša je pokrajinski tajnik pri Slovenski zamejski skavtski organizaciji, njegovo skavtsko ime je Mogočni delfin) stopil do mene in mi prijateljsko svetoval, naj pazim nase, drugače bom zabredel v zdravstvene težave. Takrat se mi je prižgala rdeča alarmna luč. Po taboru sem začel skoraj vsak dan hoditi. A do prave spremembe je prišlo kasneje.

Kdaj?

Zavedel sem se, da lahko hoja pomaga, a ni dovolj. Želel sem si prav drastično spremembo. Pomislil sem, da se moram obrniti na svetovanje v kakem fitnes centru. Ker se mi ni dalo v Trst, sem se odločil za Sežano. Odpeljal sem se v fitnes centre in lastnik mi je svetoval, naj se posvetim z osebnim trenerjem. Predstavili so mi Aljaža Miliča (nekdanji nogometaš Mladosti, Zarje Gaje, Primorja stanuje v Trebčah), ki ga sicer prej nisem poznal. Z njim sem se pogovoril dobro uro. Od prve minute mi je dal odličen vtis in odločil sem se, da bo telo preoblikoval z njegovo pomočjo, saj je v tej stroki zelo izkušen. Aljaž mi je svetoval, naj se o prehrani in novi dieti posvetujem z dietetičarko, kar se je tudi zgodilo. To je bilo pred pandemijo. Prve treninge sem tako začel prav v fitnesu. Začetek ni bil lahek, bil sem v zelo slabi fizični kondiciji, saj sem s težavo stopal tudi po stopnicah.

Intervju s Sašo Marsettijem in mnenje fitnes trenerja Aljaža Miliča si lahko preberete v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava