Četrtek, 16 maj 2024
Iskanje

Novoletni premor ga ne skrbi

Pogovor z Jadranovim trenerjem Bobanom Popovičem

9. jan. 2019 | 11:15
Dark Theme

V državni košarkarski C-ligi gold se novoletni premor še ni zaključil, saj bo zadnji krog prvega dela prvenstva na sporedu šele ta konec tedna. Jadran Motomarine, ki z 20 točkami zaseda visoko četrto mesto, se bo v nedeljo pomeril v gosteh proti Veroni. Moštvo iz Veneta ima natanko polovični izkupiček točk v primerjavi z Banom in soigralci, na domačem igrišču je bilo trikrat uspešno, štirikrat pa so bili v dvorani športnega centra Don Calabria boljši nasprotniki. Kot nam je v pogovoru zagotovil trener članske ekipe Boban Popovič, Jadranovi košarkarji med premorom niso veliko mirovali.

Boban, kako ste trenirali med novoletnim premorom?

Zadnjo tekmo smo odigrali v nedeljo, 23. decembra, med božičem in novim letom smo trenirali še 27. in 28. decembra. Že 2. januarja smo bili ponovno v telovadnici, trenirali pa smo še 3. in 4. januarja. Prisotnost na treningih je bila skorajda popolna, odsotnosti je bilo zelo malo. Od tega tedna dalje pa ponovno treniramo po že ustaljenem programu.

Vas kaj skrbi prva tekma po premoru?

Niti ne. Za vse ekipe je bil novoletni premor enako dolg, vsi smo v isti situaciji. Fantje so dobro trenirali, zato nisem zaskrbljen. Ker pa v letošnji sezoni sloni naša igra pretežno na obrambi, najbrž dolžina premora ne bo bistveno vplivala na našo igro. Občutka v obrambi se ne pozabi tako iz dneva v dan.

Pogovor z Bobanom Popovičem lahko preberete v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava