Ponedeljek, 23 maj 2022
Iskanje

Đoković je zapustil Avstralijo

Avstralsko zvezno sodišče je zavrnilo zahtevo prvega teniškega igralca sveta Novaka Đokovića za ponovno priznanje njegove vize za vstop v državo

16. jan. 2022 | 18:18
Dark Theme

Srb je po večdnevnem sporu zavstralskimi oblastmi glede pravice, da vstopi v državo necepljen proti covidu-19 pred odprtim prvenstvom Avstralije, že zapustil državo. Z letaom je že odletel proti Dubaju. Senat sodišča v Melbournu je sprejel soglasno odločitev, da se Đokovićev zahtevek za varstvo zakonitosti zavrne. Tenisač je namreč zahteval ponovno priznanje njegove vize, ki jo je v petek z izvršnim sklepom na podlagi javnega interesa preklical avstralski minister za priseljence Alex Hawke, poroča avstralski časnik The Age. Đokovićeva pravna ekipa je trdila, da je sklep neracionalen, zato je zahtevala njegovo odpravo. Sodišče je po dveh urah tehtanja argumentov obeh strani to zavrnilo. V postopku sicer ni tehtalo ministrove utemeljitve, da Đokovića označi kot grožnjo javnosti, temveč zgoljzakonitost sprejetega sklepa.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo