Petek, 29 september 2023
Iskanje

Olimpijski prvak Savšek zmagal v Pragi

Naslednja tekma svetovnega pokala bo prihodnji teden v Tacnu

Praga |
10. jun. 2023 | 13:01
Dark Theme

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je zmagal na tekmi svetovnega pokala v češki Pragi. Na brzicah reke Vltave je olimpijski prvak iz Tokia z veliko prednostjo ugnal Slovaka Mateja Benuša in Francoza Julesa Bernardeta. Drugi slovenski predstavnik Luka Božič je po 16. mestu izpadel v polfinalu.

Savšek je sijajno začel preizkušnjo na brzicah reke Vltave, obenem pa v tehnično zahtevnejšem srednjem delu ni imel toliko težav kot tekmeci. Po celotni progi je močno pridobival, ciljno črto pa prečkal s časom 97,65 sekunde oziroma kar 3,61 sekunde hitreje od Benuša.

Nato je moral počakati le še nastop domačina Jirija Prskavca, ki je bil najboljši v dopoldanskem polfinalu. Toda domačin je imel v finalu ogromno težav in zasedel deveto mesto.

»Počutim se izjemno, dolgo časa nisem zmagal v svetovnem pokalu. To je bil zelo dober nastop ter hkrati odlična popotnica in dodatna motivacija za naslednje tekme svetovnega pokala, predvsem ker bo naslednja postaja moja domača tekma v Tacnu,« je dejal olimpijski prvak iz Tokia.

V svetovnem pokalu je po sedmem mestu iz Augsburga zdaj napredoval na drugo mesto, zbral je 100 točk. Pred njim je le Benuš, ki ima po dveh tekmah na kontu 110 točk.

Naslednji konec tedna se bo karavana najboljših kanuistov in kajakašev preselila v Tacen.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

TAGS: