Sobota, 15 junij 2024
Iskanje

Pogačar v Plodnu za jutri napovedal lov na šesto zmago

Med podajanjem izjav je v Sappadi za ograjo ves čas odmevalo »Pogi, Pogi ...«, kar je Pogačar pospremil z nasmeškom

Plodn |
24. maj. 2024 | 20:13
Dark Theme

Slovenski kolesarski zvezdnik (UAE Team Emirates) je današnjo etapo od Mortegliana do Sappade (157 km) končal na 21. mestu z zaostankom slabih 16 minut za ubežniki. Dan je minil, kot je pričakoval že v četrtek, za sobotno predzadnjo etapo od Alpaga do Bassana (184 km) pa je napovedal lov na šesto zmago na letošnjem Giru.

Čeprav ima v skupnem seštevku 25-letnik s Klanca pri Komendi še naprej 7:42 minute naskoka pred Kolumbijcem Danielom Martinezom (Bora-hansgrohe) in 8:04 pred tretjeuvrščenim Britancem Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers), je odločno napovedal lov na novo zmago.

»Z ekipo smo osredotočeni na jutri, to je zadnja priložnost za nas ‘klančarje’, da se spet dokažemo. Zadnja etapa za nas, ko lahko zmagamo, nato namreč sledi le še Rim, zato je to treba izkoristiti,« je po koncu današnje etape slovenskim medijem v mešani coni dejal Pogačar.

Ob rožnati majici vodilnega bo na Giru osvojil tudi modro majico najboljšega hribolazca, a to je zadnja misel, ki jo ima pred Rimom. »Mislim, da imam kar lepo prednost v tej razvrstitvi, ampak to nikoli ni bil cilj. Tako se je pač izšlo. Bomo videli, kako se bo jutri razpletlo,« je še zaključil oblegani zvezdnik kolesarstva.

Med podajanjem izjav je v Sappadi za ograjo ves čas odmevalo »Pogi, Pogi ...«, kar je Pogačar pospremil z nasmeškom. V soboto pa upa, da se bo to le še stopnjevalo do cilja po spustu v Bassano del Grappi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava