Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

»Polmaraton preporoda«

Jutri v Trstu tekaški praznik Trieste Running Festival 2021

Trst |
1. maj. 2021 | 9:33
Dark Theme

»Polmaraton preporoda,« je na včerajšnji dopoldanski novinarski konferenci na Borznem trgu v Trstu tržaški župan Roberto Dipiazza imenoval jutrišnjo tekaško prireditev Trieste Running Festival 2021 ali krajše Trieste 21k. Polmaraton (Trieste Half Marathon), ki ga tekači enostavno imenujejo Bavisela, praznuje letos 25 let. V tem času so se sicer zvrstili različni organizatorji, tek je nekajkrat spremenil svoje ime, je pa polmaraton s pogledom na morje v Tržaškem zalivu kljub vzponom in padcem ostal zelo priljubljena športna prireditev. Sami organizatorji (športno društvo Apd Miramar v sodelovanju z ASD Trieste Atletica in pod pokroviteljstvom Občine Trst) svoj polmaraton opisujejo kot enega najbolj panoramskih polmaratonov na svetu.

PROGO SO SPREMENILI ŠE ENKRAT

Letošnja trasa je precej spremenjena: sprva so začrtali start v Sesljanu in cilj v Starem pristanišču. Nato pa so zaradi logističnih težav vse skupaj premestili v Barkovlje. Star in cilj bosta tako na istem kraju, bolj natančno pri vodometu pri barkovljanskem borovem gozdiču. Tekači bodo ob 8.15 (prvi bodo startali favoriti, tako imenovani »top runnerji«) tekli najprej v smeri Grljana in naprej po Obalni cesti proti Sesljanu. Pod Nabrežino, pri Čupah, bodo tekači spremenili smer in se vrnili proti Trstu, kjer bo cilj spet v Barkovljah. Tekači bodo startali po skupinah, ki bodo štele največ osemdeset ljudi. Star bo vsake tri minute. Vsem tekačem bodo pred startom izmerili telesno temperaturo. Prvih 500 metrov bodo morali vsi obvezno nositi zaščitno masko, ki si jo bodo nato sneli. Po prihodu na cilj si bodo spet morali nadeti zaščitno masko. Organizatorji so morali zdravstvenim predpisom prilagoditi tudi okrepčevalnice ob progi: hrano bodo tekačem delili s pincetami, vode pa ne bodo delili v plastenkah, a samo v kozarcih. Na cilju pa bodo okrepčilo delili tekačem kar v torbicah. Od Barkovelj in vse do Sesljana bo jutri cesta zaprta za promet.

OKROG 1500 TEKAČEV

Vpisovanja so se zaključila v sredo. Vpisalo se je nekaj nad 1500 tekačic in tekačev. Okrog 400 jih je iz tujine. Tekaške številke lahko nastopajoči potrdijo in dvignejo še danes od 10. do 20. ure na Borznem trgu v Trstu. Vse informacije dobite na spletni strani

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava