Nedelja, 17 november 2019
Iskanje

»Predjed« pred kartinško različico 24 ur Le Mansa

Tržaški dirkač Andro Pertot se bo konec tedna mudil v Lignanu

Trst |
7. jun. 2019 | 11:30
Dark Theme

Tržaški dirkač Andro Pertot (letnik 1991) se bo jutri (v soboto, 8. junija) in v nedeljo v Lignanu preizkusil na neke vrste kartinški različici prestižne dirke 24 ur Le Mansa. Preizkušnja bo startala v soboto ob 14.30 (sočasno z začetkom dogajanja v Franciji), barve Androve ekipe Andersen Racing pa bo zastopalo šest tržaško-furlanskih dirkačev. Poleg Andra tudi Matthias Lodi, Stefano Cornachin, Michele Mansutti, Federico Duregon in Matteo Mezzavilla. »Na dirko smo se vpisali za to, da preizkusimo progo. Med 11. in 13. julijem čaka mene, Lodija in Cornachina podobna preizkušnja, saj bo na dirkališču v Lignanu finale svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem kartingu v kategoriji Endurance Cup v organizaciji zveze Sodi World Series (SWS). Tekmovanje bi bili morali sprva prirediti v Valencii, naposled pa so izbrali drugo prizorišče.

Andra in druščina čaka torej napornih 24 ur, saj bo vsak dirkač vozil po približno štiri ure - tako ponoči kot podnevi -, s tem da se vozniki morajo 31-krat izmenjati na vozilih, ki imajo 390-kubične motorje, poganja jih približno 15 konjskih sil. »To pa bo le trening,« zaključuje Andro, ki že razmišlja o pomembnejšem julijskem nastopu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo