Ponedeljek, 13 maj 2024
Iskanje

Primož Roglič zmagovalec osme etape na Vuelti

V skupnem seštevku je vodstvo prevzel danes sedmouvrščeni Kuss

2. sep. 2023 | 17:43
Dark Theme

Slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je zmagovalec osme etape kolesarske dirke po Španiji. Na trasi od Denie do Costa Blance Interiora (165 km) je bil najboljši v sprintu manjše skupine favoritov. Skupno vodstvo je prevzel Rogličev moštveni kolega, Američan Sepp Kuss.

Roglič je v prepoznavnem slogu sprintal za etapno zmago in v zadnjih 200 metrih ugnal Belgijca Remca Evenepoela (Soudal-Quick Step) in tretjeuvrščenega Španca Juana Ayusa (UAE Team Emirates).

To je bila že 11. zmaga Kisovčana na dirki po Španiji, skupno pa 78. v karieri ter 13. v letu 2023. To sezono je 33-letni slovenski as še neporažen na večdnevnih dirkah, dobil je preizkušnjo od Tirenskega do Jadranskega morja ter dirke po Kataloniji, Italiji in Burgosu.

V skupnem seštevku je vodstvo prevzel danes sedmouvrščeni Kuss. Priljubljeni Američan ima 43 sekund naskoka pred Špancem Marcom Solerjem (UAE Team Emirates), do danes vodilni Francoz Lenny Martinez (Groupama-FDJ) je zdrsnil na tretje mesto (+1:00). Roglič je z 12. napredoval na sedmo mesto, za moštvenim kolegom pa zaostaja 2:38 minute.

V nedeljo bo na sporedu še ena razgibana etapa od Cartagene do vrha vzpona druge kategorije na prelaz Caravaca de la Cruz (184,5 km).

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava