Nedelja, 31 maj 2020
Iskanje

Roglič se je dodatno približal zmagi

Z drugim mestom še povišal prednost pred zasledovalci, Pogačar izgubil belo majico

Madrid |
12. sep. 2019 | 18:03
Dark Theme

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je v 18. etapi dirke po Španiji naredil nov velik korak proti končni zmagi. V 177,5-kilometrski etapi s štirimi vzponi prve kategorije je odbil vse napade in še za dve sekundi povišal prednost. Tadej Pogačar je izgubil belo majico najboljšega mladega kolesarja.

Etapno zmago si je prikolesaril nadarjeni 22-letni Kolumbijec Sergio Higuita, ki je bil v begu dneva. Napadel je na spustu s tretjega od štirih vzponov in slavil prvo poklicno zmago. V svetovni seriji nastopa šele od 1. maja letos, potem ko je debitiral sredi maja na dirki po Kaliforniji in bil takoj drugi. Pred njim je končal le Pogačar.

Po današnji etapi je Rogilč prednost povišal še za dve sekundi, tako ima zdaj dve minuti in 50 sekund prednosti pred Špancem Alejandrom Valverdejem. Na tretje mesto je zdrsnil Kolumbijec Nairo Quintana (+3:31), četrti je Kolumbijec Miguel Angel Lopez (+4:11), peti pa Tadej Pogačar (+4:49), tako da je belo majico oblekel Kolumbijec Miguel Angel Lopez.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo