Nedelja, 12 maj 2024
Iskanje

Slovenija nemočna proti italijanski izbrani vrsti

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v ligi narodov zabeležila četrti poraz

7. jul. 2023 | 15:46
Dark Theme

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v ligi narodov zabeležila četrti poraz, drugega na tretjem predtekmovalnem turnirju na Filipinih. Po Poljakih so bili od nje boljši tudi svetovni in evropski prvaki Italijani, ki so zmagali z gladkih 3:0 (13, 22, 17).

Utrujeni in nezbrani Slovenci so proti Italijanom na 11. tekmi lige zabeležili prepričljiv poraz, ki pa večjih posledic ne bo imel, saj so si izbranci Gheorgheja Cretuja že pred tem zagotovili mesto med najboljšimi osmimi reprezentancami in s tem nastop na zaključnem turnirju v Gdansku.

Slovenci proti Italijanom, s katerimi s izgubili zadnji dve medsebojni tekmi, in sicer v finalu evropskega prvenstva 2021 in v polfinalu svetovnega prvenstva leto pozneje, niso imeli večjih možnosti. Imeli so kar precej težav v napadu, tekmec je blestel v obrambnih nalogah na čelu z blokom. Prav tako pa evropski podprvaki niso izkoristili svojih priložnosti, ki bi lahko prinesle preobrat v igri, predvsem v zadnjem delu drugega niza. Italijani so tako Slovence prehiteli na lestvici, ob treh porazih, dva so zabeležili na začetku tekmovanja, ko še niso bili v polni postavi, imajo osem zmag.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava