Četrtek, 15 april 2021
Iskanje

Slovenija osvojila še četrto kolajno na SP: Anže Lanišek bronast

Na moški tekmi skakalcev na srednji skakalnici

27. feb. 2021 | 18:31
Dark Theme

Slovenija je na svetovnem prvenstvu v Obertstdorfu v nordijskem smučanju osvojila že četrto snežinko. Smučarski skakalec Anže Lanišek je bil bronast na srednji skakalnici. Zmagal je Poljak Piotr Žyla (268,8) pred Nemcem Karlom Geigerjem (265,2).

Lanišek je bil po prvi seriji drugi, tudi v finalu je ohranil mirno kri in z novim uspešnim nastopom skočil na zmagovalni oder ter osvojil bronasto kolajno.

Prvi favorit tega SP, najboljši v svetovnem pokalu Norvežan Halvor Egner Granerud, ki je bil najboljši tako na treningih na tej napravi kot v kvalifikacijah, je bil po prvi seriji šele na 16. mestu, v finalu pa je napredoval tik pod zmagovalni oder na četrto mesto z 259,7 točke.

»Ni bilo najbolj enostavno ohraniti zbranosti. Skoka sta bila sicer najslabša tukaj, a zdaj ni pomembno. Ostal sem zbran in sproščen, skušal sem se zabavati v finalni seriji in uspelo mi je. Noro je bilo, medalja, super! Prevečkrat sem bil že četrti, na mladinskem SP sploh nisem medalje osvojil, danes pa mi je le uspelo. Samo tako naprej,« je za nacionalno televizijo po osvojeni kolajni dejal slovenski junak Lanišek.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo