Petek, 03 julij 2020
Iskanje

Slovenski reprezentant Tonček Štern se seli v Padovo

Ekipa Kioene je letošnje prvenstvo superlige zaključila na 7. mestu

5. jun. 2020 | 11:52
Dark Theme

Slovenski odbojkarski reprezentant Tonček Štern bo v prihodnji sezoni oblekel dres ekipe Kioene iz Padove, ki igra v superligi. Novo moštvo slovenskega korektorja je to sporočilo na uradni spletni strani kluba. Štiriindvajsetletni Štern je v minuli sezoni igral za Chemik iz Bydgoszcz na Poljskem, kasneje še za turški Halkbank, s katerim je igral tudi v ligi prvakov. Po enem letu se vrača v Italijo, kjer je že branil barve Latine v sezoni 2018/19 ter Verone v sezonah 2016/17 in 2017/18. V treh sezonah v italijanskem prvenstvu je Štern dosegel 1010 točk na 94 tekmah.

Štern je ob podpisu pogodbe izrazil zadovoljstvo nad svojo odločitvijo, saj je o novi ekipi slišal veliko lepih stvari. Padova je vedno imela veliko potenciala in je bila blizu najboljšim moštvom, je povedal ter izrazil upanje, da bo upravičil zaupanje.

Ekipa Kioene iz Padove je letošnje prvenstvo superlige ob prekinitvi zaradi pandemije z novim koronavirusom zaključila na 7. mestu, v italijanskem pokalu pa se je uvrstila v četrtfinale.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava