Sobota, 04 december 2021
Iskanje

Slovenski strelec Franček Gorazd Tiršek paralimpijski podprvak

Prvo medalja za Slovenijo na paralimpijskih igrah v Tokiu

Tokio |
30. avg. 2021 | 12:59
Dark Theme

Slovenski strelec Franček Gorazd Tiršek je na paraolimpijskih igrah v Tokiu osvojil srebrno medaljo v disciplini zračna puška stoje v kategoriji R4. V finalu ga je ugnal le Šved Philip Jonsson. Na tretje mesto se je uvrstil italijanski tekmovalec Andrea Liverani.

V predtekmovanju na strelišču Asaka je Tiršek dosegel četrto izhodišče. V finalu je nato nastopil odlično in bil vseskozi med verjetnimi dobitniki medalj. Vodilnemu Števu se je močno približal, a je Jonsson na koncu slavil z novim paralimpijskim rekordom 252,8 kroga, Tiršek pa je zaostal le za 0,8 kroga.

Za Tirška je današnja medalja že tretja na paralimpijskih igrah. Tudi prejšnji dve sta bili srebrni, in sicer na igrah Londonu 2012 in Riu 2016.

Skupno pa je Tirškova medalja v Tokiu že jubilejna 50. za slovenske športnike invalide na paralimpijskih igrah, ob upoštevanju nastopov tako za samostojno Slovenijo kot za nekdanjo Jugoslavijo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo