Torek, 23 april 2024
Iskanje

Športna nedelja: Sistiana Sesljan OK, v Repnu 9 golov!

Uvodni krog v deželnih amaterskih nogometnih ligah

FJK |
26. sep. 2020 | 19:55
Dark Theme

NOGOMET

ELITNA LIGA

Sistiana Sesljan - Fontanafredda 2:0 (1:0)

Strelca: 45. Carlevaris 11-m; 53. Carli

Sistiana Sesljan: Colonna, Pitacco, Del Bello, Francioli, Zlatič, Carli, Taučer (Bossi), Vasques (Carlevaris), Celea (Kozmann), Disnan, David Colja (Sammartini). Trener: Musolino.

Rdeč karton: Disnan 42.

Krstni nastop rumeno-modrih delfinov v elitni ligi je bil izjemen: Musolinovi nogometaši so zasluženo premagali izkušeno Fontanafreddo. »Igrali smo zelo dobro. Obramba je bila neprobojna. V napadu pa smo ustvarili številne priložnosti za gol. Poleg dveh doseženih golov nam je sodnik razveljavil Franciolijev gol, David Colja pa je zadel vratnico,« je dejal športni vodja Paolo Soavi. Sistiana Sesljan je večji del srečanja igral z možem manj, saj je sodnik proti koncu prvega polčasa izključil Disnana. Rumeno-modri bodo že v sredo igrali tretji pokalni krog proti Brianu.

Chiarbola Ponziana - Primorec 1966 4:1 (1:0)

Strelec: 53. Marocco

Primorec 1966: Sorrentino (Galletto), Školnik, Curzolo, Ciliberti, De Leo (Fedele), Marocco, R. Di Corato (G. Di Corato), Piras, Pisani (Capraro), Iadanza (Bodo), Haxhija. Trener: De Sio.

Prvi nastop v elitni ligi v zgodovini trebenskega kluba se ni zaključil na najboljši način. Pri Domju je tržaška Chiarbola Ponziana visoko premagala trebenske »mačke«, ki pa resnici na ljubo niso razočarale. Nasprotno: večji del srečanja je bil Primorec povsem enakovreden domačinom. Chiarbola Ponziana je povedla v prvem polčasu. Primorec je uspel izenačiti v nadaljevanju. Ko je kazalo, da bi lahko Primorec v prvem krogu odnesel točko, so znova zadeli gostitelji. Sicer kar dva zadetka na štiri sta bili enajstmetrovki.

PROMOCIJSKA LIGA

Kras Repen - Zaule 4:5 (2:1)

Strelec za Kras: Stepančič 2., 41., 85. in 89.

Kras Repen: Zuani, Stepančič, Beqiraj, Fernandez, Simeoni, Strussiat, Kocman (Matuchina), Dekovic, Volaš, Radujko, Menichini (P. Bresich). Trener: Kneževič.

V Repnu je danes padlo kar devet golov. Kar pet žog pa je moral iz svoje mreže pobrati Krasov vratar Zuani. Kneževičevi fantje so držali vajeti igre v svojih rokah vse do 60. minute, ko so vodili z 2:1. Nato se je domačinom »utrgalo«. Popolnoma so odpovedali v fazi obrambe. Zaule je v petih minutah zadel tri gole. Deset minut pred koncem tekme pa je bilo že 5:2 za ekipo iz miljske občine. Do trikratnega sodnikovega žvižga je Luka Stepančič zadel še dva gola (skupno štiri), a bilo je prepozno. Gostje so sicer imeli na razpolago dve najstrožji kazni. Kras je tako sezono začel s pekočim porazom.

Forum Iulii - Juventina 0:0

Juventina: Gregoris, Cuca, N. Marini, Racca, Russian, Černe, Piscopo (F. Marini), Kožuh, Selva (Innocenti), Hoti, Tomat (Zejnuni). Trener: Sepulcri.

Rdeč karton: Černe 84.

S pomembno točko se je iz Čedada vrnila Juventina, ki je solidni ekipi Forum Iulii iztrgala točko. Pri Juventini je moral zaradi mišične poškodbe že v prvem polčasu z igrišča Piscopo. V drugem polčasu pa je sodnik pokazal rdeči karton Černetu. V prvem delu so igrali bolje domačini, v drugem pa je veliko bolj napadala Juventina. Neodločen izid pa je bil povsem pravičen.

1. AMATERSKA LIGA

Zarja - ISM Gradisca 2:2 (1:1)

Strelca: 45. Bernobi; 48. Monticco

Zarja: Giugovaz, Mattera (Cinque), S. Barnobi, Zucca, Vascotto, Varglien, Danuzzo (Madrusan), Aiello, F. Bernobi, Monticco (Spadaro), Fabris. Trener: Roviglio.

Rdeč karton: 60. Fabris

Uvodni krog se je v Bazovici zaključil brez zmagovalca. Pravzaprav je končn 2:2 zasluženo plačilo za obe ekipi, ki sta igrali enakovredno. V prvem polčasu so bili boljši gostje, ki so povedli. Pred iztekom srečanja je uspelo izenačiti Bernobiju. Zarja je v drugem delu začela bolje in povedla. Ključni dogodek na srečanju je bila izključitev Fabrisa. Gostje so izkoristili številčno prednost in so izenačili s pomočjo enajstmetrovke, ki je bila za zarjane precej sporna.

2. AMATERSKA LIGA

Campanelle - Vesna 0:3 (0:1)

Strelci: 31. M. Vidali; 72. Nigris, 84. Gargiuolo

Vesna: Skerk, Carli, Renar, Veronesi (Kaurin), Nabergoi (Leghissa), Gargiuolo, Vattovaz, Košuta, Čuk (Ferluga), M. Vidali (Poiani), Nigris (Favone). Trener: Venanzi.

Vesna se je proti tržaški ekipi Campanelle razigrala in trikrat zadela v polno. Venanzijevi nogometaši so igrali zelo solidno in prepričljivo. Vesna je povedla v prvem polčasu z Markom Vidalijem. V drugem delu je uvodoma prevzela pobudo v svoje roke domača ekipa, kar pa ni zmedlo kriških lastovk, ki so se opogumile in še dvakrat zatresle domačo mrežo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava