Sobota, 20 april 2024
Iskanje

Športni uspehi za vse večjo samozavest

Mladi goriški paratriatlonec Saša Narduzzi je pred kratkim zaključil poletno sezono v triatlonu, duatlonu in akvatlonu

Gorica |
19. okt. 2022 | 10:45
Dark Theme

Mladi goriški športnik Saša Narduzzi je pred kratkim zaključil poletno sezono v triatlonu, duatlonu in akvatlonu. Prvi je kombinacija treh športnih disciplin: plavanja, kolesarjenja in teka. Drugi kolesarjenja in teka. Tretji pa plavanja in teka.

Saša Narduzzi na zmagovalnem odru v Gorici (OSEBNI ARHIV)
Saša Narduzzi na zmagovalnem odru v Gorici (OSEBNI ARHIV)

Za enajstletnega fanta je šport zelo pomemben dejavnik. S športno dejavnostjo razvija osebne in socialne veščine, ki so za otroke s posebnimi potrebami v veliko pomoč v vsakdanjem življenju. S športom je Saša napredoval v vseh pogledih. Letošnjo sezono je začel z duatlonom v Parmi in nadaljeval s triatlonom v Gorici, kjer je nastopil kot član domačega kluba Go Tri Team. V Gorici je Saša, ki letos obiskuje 1. razred nižje srednje šole Ivana Trinka v Gorici, osvojil Pokal Panathlon.

Saša v tekaškem elementu (OSEBNI ARHIV)
Saša v tekaškem elementu (OSEBNI ARHIV)

Poletna sezona je bila kar pestra. 20. avgusta je mladi goriški triatlonec nastopil na tekmovanju na koroškem jezeru Kraiger See pri Šentvidu ob Glini, severno od Celovca. V Predazzu se je udeležil tekmovanja v sklopu serije Nord Est Cup, ki ga prireja italijanska triatlonska zveza Fitri, in je stopil na zmagovalni oder. Triatlon v Predazzu, ki je namenjen izključno mladinskim kategorijam, velja za enega izmed bolj zahtevnih. Zadnji napor je Sašo čakal na Bledu, kjer je 3. septembra nastopil na akvatlonu, to je skupek dveh športnih disciplin, plavanja in teka.

Dijak šole Trinko pa že nestrpno čaka na zimo, ko bo čas za nove smučarske preizkušnje. Najprej bodo na vrsti treningi, nato pa tudi smučarska tekmovanja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava