Petek, 14 junij 2024
Iskanje

Steinhauserju gorska etapa, Pogačar še povečal naskok

Jutri se bodo kolesarji spustili do Padove

22. maj. 2024 | 17:23
Dark Theme

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je po drugem mestu v 17. etapi še dan bližje skupni zmagi na dirki po Italiji. Današnjo traso od Selve do prelaza Brocon (159 km) je po uspešnem begu najhitreje odpeljal Nemec Georg Steinhauser (EF Education-EasyPost).

Petindvajsetletni Pogačar ima po novem napadu in razliki, ki jo je napravil v zadnjih kilometrih zadnjega vzpona, v skupnem seštevku zdaj 7:42 minute naskoka pred drugim Kolumbijcem Danielom Martinezom (Bora-hansgrohe) in 8:04 minute pred tretjeuvrščenim Geraintom Thomasom (Ineos Grenadiers).

Današnja zmaga je pripadla 22-letnemu Steinhauserju, ki je bil večkrat v begu, po drugem poskusu pa se skupina najboljših ni več podala v lov za takrat dvema ubežnikoma.

Med njima je imel več moči Steinhauser, ki je slavil prvo zmago v karieri na najvišji ravni. Drugo mesto je iz skupine najboljših pripadlo Pogačarju, ki je znova strl tekmece in jim vzel 18 sekund. Ciljno črto je prečkal 1:24 minute za Steinhauserjem. Tretji je bil Italijan Antonio Tiberi (Bahrain-Victorious) z 1:42 minute zaostanka.

V četrtek bo na sporedu 18. etapa od Fiere di Primiera do Padove (178 km). Ta bo bržčas namenjena sprinterjem, ki so dolgo čakali na priložnost za etapno zmago.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava