Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Super Zalet ZKB prvi na lestvici

Četrta zaporedna zmaga SloVolleyja, Soča je na domačem parketu ostala praznih rok

Trst |
26. nov. 2022 | 22:30
Dark Theme

ODBOJKA

ŽENSKA C-LIGA

Zalet ZKB – Pordenone Volley 3:0 (25:21, 25:23, 25:22)

Zalet ZKB: Furlan 3, Ilaria Misciali 14, Francesca Misciali 26, Surian 5, Vattovaz 2, Winkler 6, Lovriha (L1), Grilanc, Gulich, Kneipp, Stergonšek, Tromba 0. Trener: Nicholas Privileggi.

Gledalcem, ki so v lepem številu prišli v repensko telovadnico, prav gotovo ni bilo žal, da so se odločili za ogled tekme. Najprej, seveda, zaradi nekoliko presenetljive, a povsem zaslužene, gladke zmage Zaleta ZKB, poleg tega pa so lahko resnično uživali ob res lepi odbojkarski predstavi. Obe ekipi sta bili do tega kola nepremagani, Pordenone je bil sam prvi na lestvici zaradi večjega števila gladkih zmag, naša ekipa pa mu je bila tik za petami. Obetala se je zato izenačena tekma, kar se je tudi zgodilo. Igralke obeh ekip so dale resnično vse od sebe. Ene in druge so bile odlične v obrambi, tako da so si dolge akcije, ne da bi žoga padla na tla, sledile kot po tekočem traku. Veliko je bilo tudi kombinacij na mreži, da o borbenosti igralk niti ne zgubljamo besed. Zaletovke so tokrat tudi odlično servirale in že s tem spravljale na kolena svoje nasprotnice, dosegle pa so tudi marsikatero direktno točko. V prvem setu so tako prav po odličnih servisih povedle s 6:1, a se Pordenone sploh ni vdal, nasprotno, prava tekma se je začela šele tedaj. Zalet ZKB je sicer bil stalno v rahlem vodstvu, ki mu ga je uspelo zadržati do konca. Tudi drugem nizu je najprej povedel Zalet ZKB, nasprotnice so izenačile pri 14:14 in do 21. točke tudi vodile za točko ali dve. Zaletovke so najprej izenačile pri 21:21, nato povedle s 24:22 in seta je bilo v bistvu konec. Povsem enak je bil tretji niz, ko sta se ekipi v bistvu izmenjavali v vodstvu vse do izida 21:21, ko je Zalet ZKB povedel s 23:21 in v končnici strl še zadnji poskus Pordenoneja, da bi obrnil potek v svojo korist. Na mreži je bila tudi tokrat neustavljiva Francesca Miscial, ki je tudi odlično servirala, veliko zaslugo pa imata pri tem obramba in predvsem sprejem, ki je podajačici omogočil, da je svoje napadalke zalagala z uporabnimi žogami in tudi marsikdaj ukanila nasprotnikov blok.Trener Nicholas Privileggi je bil po tekmi izredno zadovoljen: »Pozna se dobro delo na treningih, kjer so vse igralke zelo zavzete in resne. Ekipa je nadvse povezana, kar se seveda na tekmah še kako obrestuje!«

MOŠKA C-LIGA

Viteria 2000 Prata – Sloga Tabor Studio Vegliach 0:3 (19:25, 26:28, 21:25)

Sloga Tabor Studio Vegliach: Castellani 2, Jerič 13, Riccobon 10, Skilitsis 7, Stefani 5, Trento 11, Dessanti (L1), Smeraldi (L2), Grassi 0, Kralj, Manià, Mesar. Trener: Danilo Berlot.

Sloga Tabor Studio Vegliach je na gostovanju dosegla gladko in zelo pomembno zmago, ki bo ekipi prav gotovo vlila veliko mero samozavesti in dvignila moralo. Pred tekmo je imela naša ekipa le točko prednosti pred Prato, na gostovanjih pa je vsaka tekma zahtevna. Slogaši tokrat niso zatajili in so se tekme lotili zelo zrelo. Dobro so servirali, tako da so domačine večkrat spravili v škripce, da niso mogli izvajati kombinacij v napadu. Dobro je deloval blok, kjer se je tokrat odlikoval predvsem Elia Riccobon, ki je bil učinkovit tudi v napadu. Slogaši so vodili v vseh treh setih in so uspešno zaustavljali vse nasprotnikove poskuse, da bi se jim približal. Nekoliko so i sami zakomplicirali drugi niz, v katerem so vodili vse do konca za nekaj točk, a so se veselili zmage šele po podaljšani končnici. V tem setu so tudi zgrešili nekaj servisov, a se je na koncu srečno končalo.Danilo Berlot: »Čestitam fantom za zmago, dobro so 'držalì v sprejemu, kar se je na koncu seveda obrestovalo. Na treningih bomo morali še izboljšati relacijo blok/obramba, ki nam povzroča nekaj preglavic, splošno gledano pa lahko rečem, da ekipa raste, kar je seveda najbolj pomembno.«

Fincantieri – SloVolley ZKB 0:3 (12:25, 25:19, 25:20)

SloVolley: Hlede 3, Kosmina 2, Kante 3, Cobello 2, Cotič 11, Komjanc 11, Terpin 14, Gianeselli 4, Corsi 1, Čavdek (L), Margarito (L), Antoni nv. Trener: Manià.

Soča ZKB Lokanda Devetak – Fiume Veneto 1:3 (21:25, 22:25, 25:14, 22:25)

Soča: Černic 6, Persoglia 6, Boškin nv, Manfreda nv, Deveta 6, A. Čavdek (L1), Hlede 11, Makuc nv, Juren 17, Miklus nv, Conte 0, Antoni nv, Vižintin, Venuti L2). Trener: Battisti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava