Petek, 26 april 2024
Iskanje

V Caorlah zmagal domačin Alberto Dainese

Glavnina je v cilj po 197 kilometrov prišla skupaj, tako da v skupnem seštevku ni prišlo do sprememb

Veneto |
24. maj. 2023 | 18:09
Dark Theme

Na kolesarski dirki po Italiji je bila 17. ravninska etapa po okusu sprinterskih specialistov. Njen zaključek je dobil domačin Alberto Dainese, za katerega je to prva zmaga letos, na Giru pa je eno etapo že dobil tudi lani. Glavnina je v cilj po 197 kilometrov prišla skupaj, tako da v skupnem seštevku ni prišlo do sprememb.

Petindvajsetletni Dainese je za kakšen milimeter ugnal Jonathana Milana zabeležil peto zmago v karieri. Dainese je še v minulih dneh bil bolan in se je moral na eni zadnjih etap ustaviti kar desetrkat zaradi trebušnih težav, pri čemer je prišel na cilj kot zadnji. Ko je že zgledalo, da bo odstopil, je stisnil zobe in nadaljeval z dirko.

Boj za vrh ni postregel s pretresi. Primož Roglič, ki je v skupnem seštevku na tretjem mestu, za vodilnim Geraintom Thomasom zaostaja 29 sekund, se je s svojo ekipo za razliko od Britanca do zadnjega kilometra držal bolj v ozadju glavnine, je zasedel 45. mesto.

Etapa je bila bila nekakšno zatišje pred viharjem, saj v naslednjih dveh etapah kolesarje čakata dve gorski etapi, v soboto pa še gorski kronometer na Višarje.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava