Petek, 26 april 2024
Iskanje

V Oslu zmagala domačinka Silje Opseth, Nika Prevc šesta

Uvodna tekma norveške turneje se je zaradi premočnega vetra končala že po eni seriji

Oslo |
9. mar. 2024 | 20:08
Dark Theme

Domačinka Silje Opseth (109,3 točke) je zmagovalka uvodne tekme norveške turneje v Oslu, ki se je zaradi premočnega vetra končala že po eni seriji. Najbolj se je zataknilo pri vodilni tekmovalki v svetovnem pokalu Niki Prevc (101,5). Mlada Slovenka je na nastop čakala skoraj pol ure, na koncu pa uspešno opravila svojo nalogo in zasedla šesto mesto.

Norveška turneja surovi zrak je že na prvi tekmi upravičila svoje ime. Organizatorji so po velikih težavah na koncu le izpeljali zgolj eno serijo, najbolj pa je »nastradala« v rumeno majico odeta najboljša skakalka letošnje zime, Nika Prevc.

Najstnica, ki bo čez slab teden dni dopolnila komaj 19 let, je morala sprva večkrat gor in dol z zaletišča in zaradi vetra več kot 10 minut čakati na svoj nastop. Ko se je že zdelo, da bo prejela zeleno luč, pa so jo poklicali nazaj v sobo za ogrevanje.

Organizatorji so bili prisiljeni v večminutno prekinitev tekmovanja v upanju, da se bodo vetrovne razmere vsaj malo umirile. Vmes so se še pred nastopom Prevc odločili, da finalno serijo odpovedo.

Potem ko je Prevc že slabe pol ure čakala na svoj nastop, ji je selektor Zoran Zupančič le zamahnil z zastavico. Prevc je z odliko opravila zahtevno nalogo, četudi je sama zmajevala z glavo ob pristanku.

Zasedla je šesto mesto, njena najbližja izzivalka v svetovnem pokalu, Avstrijka Eva Pinkelnig (101,7 točke), pa je končala mesto pred njo. To pomeni, da ima Prevc šest tekem pred koncem sezone še 196 točk naskoka pred zasledovalkami.

Slovenske skakalke so na zahtevni tekmi dosegle lep ekipni uspeh. Ema Klinec (94,9) je bila osma, zmagovalka zadnje tekme v Lahtiju Nika Križnar (85,5) je na svoj 24. rojstni dan zasedla 11. mesto, Taja Bodlaj (69,3) pa je bila 27. že v kvalifikacijah je obstala Katra Komar.

V nedeljo skakalke na veliki skakalnici v Oslu čaka nov izziv; prva serija se bo začela ob 17. uri.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava