Sreda, 24 april 2024
Iskanje

V Planici orle spodbujali tudi zgoniški, saleški in šentjakobski šolarji

Otroški dan je namenjen spodbujanju zdravega življenjskega sloga

30. mar. 2023 | 15:47
Dark Theme

Zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici se je danes začel s kvalifikacijami za petkovo tekmo. Dogajanje si je po uradnih podatkih organizatorjev ogledalo 12.000 gledalcev, med njimi več tisoč otrok. Prisotni so bili tudi petošolci OŠ Josipa Ribičiča pri Sv. Jakobu in dijaki nižje srednje šole Ivan Cankar ter učenci OŠ 1. maja 1945 in Lojzeta Kokoravca Gorazda iz Saleža in Zgonika. Sprejel jih je minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon. Skupaj so z zastavicami navijali za slovenske skakalce.

Minister Arčon je otrokom in učiteljem izročil slovenske zastavice (USZS)
Minister Arčon je otrokom in učiteljem izročil slovenske zastavice (USZS)

Otroke so sicer prireditelji nagovarjali s posebnim programom s poudarkom na pomenu zdravega življenjskega sloga.

Četrtkovo dogajanje v Planici je že tradicionalno dan, ko dolino pod Poncami obiščejo organizirane skupine otrok. Tudi letos je večjo skupino okoli 4000 otrok na ogled kvalifikacij pripeljala Zavarovalnica Triglav. Otroci so med kvalifikacijami glasno spodbujali slovenske skakalce, njihov navijaški trud pa je bil poplačan s trojno slovensko zmago: Anže Lanišek, Timi Zajc in Domen Prevc so končali na mestih 1, 2 in 3.

Po tekmovalnem delu so organizatorji priredili še zabavni program s koncertom priljubljenega slovenskega raperja Challeta Salleta, na odru pa so zbrane otroke prišli pozdraviti tudi slovenski skakalci.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava