Torek, 23 april 2024
Iskanje

»V primerjavi z lansko selekcijo smo močno dvignili kvaliteto«

Pogovor z Mariom Adamičem, selektorjem nogometne reprezentance Slovencev iz Italije

Trst |
20. jun. 2023 | 10:40
Dark Theme

Selektor reprezentance Slovencev iz Italije Mario Adamič je bil, kljub porazu na drugem srečanju 2. Pokala narodov proti selekciji iz južnotirolske doline Pustertal, zadovoljen. »Pred tem smo igrali le eno prijateljsko tekmo proti Vesni. Časa za uigravanje je bilo zelo malo. Povrh tega se je reprezentanca skoraj v celoti spremenila in predvsem pomladila, saj smo obe tekmi igrali s kar šestimi nogometaši letnikov 2003 in 2004,« je analiziral selektor Mario Adamič.

Na prvi tekmi ste visoko premagali koroške Slovence ...

Na uvodnem srečanju se je poznalo, da sta bila na igrišču brata David in Erik Colja, ki sta zelo izkušena. Na drugi tekmi sta bila odsotna in se je še kako poznalo. Proti Teamu Koroška smo imeli stalno pobudo v naših rokah.

Druga pa je bila veliko bolj izenačena.

Južnotirolska selekcija je bila zelo uigrana, saj so jo v glavnem sestavljali nogometaši dveh klubov (iz promocijske in elitne lige), ki se dobro poznajo med sabo. Naša selekcija pa je veliko bolj raznolika, saj prihajajo nogometaši iz različnih okolij in lig. Tudi na drugi tekmi pa nismo igrali slabo. Ustvarili smo številne priložnosti. Južni Tirolci pa so bili veliko bolj konkretni pred vrati in so nas dvakrat kaznovali. Na koncu smo izgubili in smo se morali zadovoljiti z drugim mestom. A nič ne de, opazil sem veliko pozitivnih stvari.

Celoten intervju lahko preberete v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava