Petek, 24 januar 2020
Iskanje

V Sovodnjah prvič tudi nogometašice?

Nogometno društvo razmišlja o ženski nogometni ekipi do 11 let

5. avg. 2019 | 9:29
Dark Theme

Zanimanje za ženski nogomet je po letošnjem svetovnem prvenstvu, na katerem je po dolgih dvajsetih letih ponovno zaigrala tudi italijanska reprezentanca, naraslo. Med slovenskimi športnimi društvi in nogometnimi klubi na Goriškem in Tržaškem se s to športno panogo nihče (še) ne ukvarja. Pri AŠD Sovodnje se je pred nekaj meseci porodila zamisel, da bi ustanovili žensko ekipo na mladinskem področju. Predsednik Ladi Tomsic je prepričan, da bi lahko ženski nogomet prodrl tudi v Sovodnjah.

Julija ste na dnevu odprtih vrat namenili pozornost predvsem dekletom. Kakšen je bil prvi odziv?

Dneva odprtih vrat, ki smo ga priredili 6. julija, se je udeležilo osem deklet, od teh je bilo šest Slovenk. Zanimanje torej je, tako da se bomo na nogometnem kampu konec avgusta ponovno posvetili ženskemu nogometu. Zatem se bomo dokončno odločili.

Na katero starostno kategorijo ciljate?

Radi bi ustanovili ekipo U11. Ker pri cicibanih (pulcini, op. av.) oz. cicibankah se igra po sistemu 7:7 bi za sestavo ekipe potrebovali vsaj 10 ali 11 nogometašic.

Več v nedeljskem Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo