Torek, 23 april 2024
Iskanje

»Vemo, kako italijanski trenerji delajo z ekipami«

V današnjem Primorskem dnevniku daljši pogovor z Janijem Kovačičem, odbojkarjem iz Šempetra pri Gorici, ki je med drugim napovedal, kdo bo ogrozil Kazanov prestol v ligi prvakov

8. mar. 2019 | 11:10
Dark Theme

Libero Jani Kovačič, odbojkar iz Šempetra pri Gorici, lanski nominiranec za našega športnika, igra že tretjo sezono pri ACH volleyju, sicer pa je že nekaj let stalni član izbrane vrste. Z ljubljanskim večkratnim državnim prvakom je 27-letnik, ki je svojo odbojkarsko pot začel pri Salonitu, letos spet okusil tudi ligo prvakov.

ACH volley po ponovni vključitvi v ligo prvakov je svojo pot zaključil brez zmage. Ste z nastopi v najelitnejšem klubskem prvenstvu zelo razočarani ali je vselej v tem nekaj pozitivnega?

Mislim, da bi se dalo iztržiti več. Na dveh tekmah bi lahko iztržili kaj več, točko ali tudi zmago. Ničesar pa si ne smemo očitati, zdaj pa smo že uperjeni v naslednji dve tekmovanji, državno prvenstvo in srednjeevropsko ligo.

Kako bi se lahko spet približali najboljšim klubom v Evropi?

Mogoče denarja ni več toliko, kot ga je bilo takrat. Ni samo to: ekipo sestavljamo mladi igralci, ki bi morali pokazati svoje. Pa vendar ti denar omogoči kako močnejšo okrepitev, ki bi najbrž omogočila preboj med najboljše.

Tako v državnem prvenstvu kot v srednjeevropski ligi ste pred zaključnimi nastopi. Kakšni so cilji?

Pokal smo že osvojili, zdaj pa si želimo seveda še dveh lovorik. V državnem prvenstvu in v srednjeevropski ligi, kjer smo lani izgubili že v polfinalu.

Pred odločilnimi boji so tudi ekipe v ligi prvakov. Kdo bo letos najboljši? Spet Kazan?

Mislim, da je Kazan veliko izgubil, ko je odšel Leon v Perugio. Mogoče bi ga vpisal v ožji krog zmagovalcev, ampak ne bi odpisal močnih Italijanov. Letošnje italijansko prvenstvo je res najmočnejše. Mislim skratka, da letos Kazan ne bo prednjačil kot v prejšnjih sezonah.

Še besedica o reprezentanci. Katere so želje letošnje poletne sezone, ko vas čaka tudi domače evropsko prvenstvo?

Želimo si uvrstitve v prvo ligo narodov, bivšo svetovno ligo, druga želja pa je, da se uvrstimo čim dlje v domačem prvenstvu. Veliko bo odvisno od forme. Upam, da nas bo podpiralo čim več navijačev.

Zakaj je dobro, da Slovence vodi italijanski trener?

Vsi moramo biti zadovoljni, saj vemo, kako italijanski trenerji delajo z ekipami. Sigurno bo približek tistemu, kar je delal Giani. Torej tista italijanska šola, ki smo jo že vajeni.

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava