Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Vsi najboljši na Opčinah

Prihodnji teden bo na sporedu trofeja Sedmak-Bressan, letos uvodna etapa svetovnega pokala v umetnostnem kotalkanju

13. maj. 2022 | 10:03
Dark Theme

Prihodnji teden se bo na Opčinah zbrala svetovna kotalkarska smetana. Od 15. do 22. maja bo namreč na kotalkališču na Pikelcu potekala mednarodna trofeja Sedmak-Bressan, ki bo obenem prva izmed treh polfinalnih tekem svetovnega pokala v umetnostnem kotalkanju v sezoni 2022. Polfinala bosta na sporedu še v portugalskem Paredesu (31. maj - 4. junij) in v paragvajskem Asuncionu (13. - 19. junij), finale svetovnega pokala pa bo gostil nemški Göttingen. V finalu bo nastopilo deset najboljših v vsaki starostni skupini (štel bo najboljši rezultat), vsaka država pa bo imela na razpolago največ tri mesta.

»Letos se nam obeta kar precej novosti. Z organizacijskega vidika nismo zaskrbljeni, saj smo že navajeni na raven mednarodnih tekem. Nismo pa še preizkusili protokolov mednarodne zveze World Skate, ki so v veljavi na tekmah svetovnega pokala. Dejansko bo vse skupaj na veliko bolj profesionalni ravni kot v preteklih letih. Ne bo enostavno, a prepričan sem, da bomo kos tej preizkušnji in da se bomo kot organizatorji ponovno izkazali,« je dejal Poletov predsednik Samo Kokorovec. Z lokalno organizacijsko ekipo bo tesno sodelovala skupina »nadzornikov« zveze World Skate, ki bodo skrbeli za brezhiben potek tekme in upoštevanje protokolov. Na letošnji izvedbi trofeje Sedmak-Bressan bo nastopilo približno 400 kotalkarjev in kotalkaric iz 19 držav. Dokončnega števila pri Poletu še nimajo, saj potekajo vpisovanja mladinskih in članskih kategorij v celoti v režiji mednarodne zveze. Barve domačega kluba bodo na Pikelcu branili le tekmovalci otroških starostnih skupin, medtem ko bosta kadetinja Sani Gregori in kadet Kevin Zenič z italijansko reprezentanco nastopala na drugi etapi svetovnega pokala na Portugalskem.

»Med vsemi tremi polfinalnimi tekmami bo verjetno naša najbolj kakovostna. Italijanska reprezentanca bo denimo prisotna na Opčinah z vsemi najboljšimi, medtem ko bo na drugi etapi nastopala z B-ekipo. Tekmovalni program bo zelo pester, saj bo dejansko vsak dan na Pikelcu vsaj ena zelo zanimiva končna odločitev. Višek bo nedvomno konec tedna, ko bodo na svoj račun prišli tekmovalci v mladinski in članski konkurenci, tako posamično kot v parih,« je še povedal Kokorovec.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo